Recept za Sandokan pitu, turski izum koji će vam pomuntiti svest! Slatka, prava, puna "magičnog sastojka"
Sandokan pita, Foto: Youtube /Kuvajte sa Stašom

ukusno

Recept za Sandokan pitu, turski izum koji će vam pomuntiti svest! Slatka, prava, puna "magičnog sastojka"

Mekana i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru

Objavljeno:

Potrebno je:

350 g kupovnih kora za pitu

250 g mlevenog maka

250 g šećera

tri jajeta

jedna kesica vanilin šećera

jedna kesicaa praška za pecivo

180 ml jogurta 2,8 posto mlečne masti

180 ml ulja

Za agdu:

400 g šećera

400 ml vode

jedan limun

Priprema:

Sandokan pita
foto: Youtube /Kuvajte sa Stašom

Jednu koru premažite sa malo otopljrnog maslaca pa stavite drugu koru, i nju premažite. Onda premažite sa delom mak smese pa prekrijte sa dve kore premazane sa maslacem.

Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite umućenim žumancetom. Kolač isecite na željeni oblik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruć kolač prelijte hladnom agdom. Pustite da upije sirup i da se prohladi.

Bonus video:

04:15

POVREDE, DEFORMITETI I OPASNE INFEKCIJE: Ko su maksiofacijalni hirurzi - lekari koji leče najsloženije probleme glave i vrata i kako izgleda njihov rad?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.