probajte
Suzana Mančić pokazala kakva je domaćica: Ovo je njen recept za posne sarme, evo šta im daje poseban šmek
Voditeljka je od majke naučila brojne recepte za tradicionalne srpske sprecijalitete
Suzana Mančić kulinarske tajne savladala je zahvaljujući majci Veri, koja je bila poreklom Mađarica, pa su njena jela uvek imala poseban ukus i aromu.
Voditeljka je od majke naučila brojne recepte za tradicionalne srpske sprecijalitete, a jedan od njih je i sarma. Posne sarme Suzane Mančić su jednako ukusne, a tajna je u dobro izbalansiranom odnosu pirinča i nadeva, kao i u veličini.
- Na luk propržen na ulju dodam pirinač da se još malo uprži, narendanu šargarepu, suvo grožđe, seckane ili mlevene orahe. Mislim da je čitava caka baš u savijanju, da sve budu jednake veličine. Ne volim velike sarme, ubijaju mi apetit, moraju da budu male i ukusne, dobro uvijene. Kad se poređaju u šerpu, dodam vodu, može da se stavi i ceo paradajz ili paprika, i stavim na laganu vatru, da pućka bar tri sata. Takođe volim da je na kraju zapečem u rerni, pokrivenu preostalim listovima kupusa. I za razliku od ljubavi koja ne može da se podgreva, sarma je sutradan još bolja.
Bonus video:
(Espreso/Gloria/Tanja Nikolić/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!








