probajte
Za sve prave gurmane pogača sa kačkavaljem nešto je neodoljivo: Sočni zalogaji koji se pamte, ovo jelo nema premca
Ko jednom proba poželeće ponovo.
Sastojci:
- 500 gr brašna
- 4 jaja
- 150 gr margarina
- 200 gr kačkavalja
- 250 ml mleka
- 1/2 kvasca
- malo šećera
- malo soli
- malo aleve paprike
Priprema: Otopite kvasac u malo mlakog mleka, sa pola kašičice šećera i brašna. Kad nadođe, sipajte ga u prosejano brašno, pa dodajte jaja i mleko.
Izmešajte varjačom pa dodajte malo soli i omekšali margarin i ujednačite masu. Kačkavalj iseckajte na kockice i umešajte u testo. Na kraju pospite alevu papriku po tragu varjače da dobijete dekorativne kružne pruge.
Pogaču prebacite u tepsiju sa pek-papirom i ostavite je na sobnoj temeraturi da narasta.
Stavite je da se peče u hladnu rernu - čim je uključite na 180C stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Lepa i srećna/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




