majstorski
Posna torta koja se sprema brzo i lako: Topi se u ustima, a ko je jednom proba poželeće ponovo, njen ukus osvaja
Uskršnji post, koji ove godine traje od 3. marta do 19. aprila, donosi priliku za duhovno i telesno pročišćenje, ali i uživanje u raznovrsnim i ukusnim jelima bez mesa, mleka i jaja.
Mnogi veruju da post podrazumeva jednoličnu i skromnu ishranu, ali istina je da posna trpeza može biti izuzetno bogata i kreativna.
Bilo da se pridržavate posta iz verskih razloga ili jednostavno želite da isprobate laganiju ishranu, donosimo vam recept koji će uneti toplinu i radost u vašu kuhinju.
Ova poslastica je jednostavna za pripremu i idealna za porodična okupljanja tokom posta.
Posna čokoladna torta sa lešnicima
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa (posnog)
- 200 g mlevenih lešnika
- 4 kašike kakaa
- 200 g šećera
- 150 ml soka od narandže
- 100 ml kokosovog mleka
- 100 g posne crne čokolade
Priprema:
- U posudu sipajte mleveni keks, lešnike, kakao i šećer. Promešajte.
- Dodajte sok od narandže i kokosovo mleko, pa mesite dok ne dobijete homogenu smesu.
- Oblikujte tortu u željeni kalup i ostavite u frižideru da se stegne.
- Otopite čokoladu na pari i prelijte preko torte.
- Ostavite da se hladi i stegne pre sečenja i serviranja.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




