Posna torta koja se sprema brzo i lako: Topi se u ustima, a ko je jednom proba poželeće ponovo, njen ukus osvaja
Torta, Foto: Tim Hill / Alamy / Profimedia

majstorski

Posna torta koja se sprema brzo i lako: Topi se u ustima, a ko je jednom proba poželeće ponovo, njen ukus osvaja

Uskršnji post, koji ove godine traje od 3. marta do 19. aprila, donosi priliku za duhovno i telesno pročišćenje, ali i uživanje u raznovrsnim i ukusnim jelima bez mesa, mleka i jaja.

Objavljeno:

Mnogi veruju da post podrazumeva jednoličnu i skromnu ishranu, ali istina je da posna trpeza može biti izuzetno bogata i kreativna.

Bilo da se pridržavate posta iz verskih razloga ili jednostavno želite da isprobate laganiju ishranu, donosimo vam recept koji će uneti toplinu i radost u vašu kuhinju.

Ova poslastica je jednostavna za pripremu i idealna za porodična okupljanja tokom posta.

Posna čokoladna torta sa lešnicima

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa (posnog)
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 4 kašike kakaa
  • 200 g šećera
  • 150 ml soka od narandže
  • 100 ml kokosovog mleka
  • 100 g posne crne čokolade

Priprema:

  1. U posudu sipajte mleveni keks, lešnike, kakao i šećer. Promešajte.
  2. Dodajte sok od narandže i kokosovo mleko, pa mesite dok ne dobijete homogenu smesu.
  3. Oblikujte tortu u željeni kalup i ostavite u frižideru da se stegne.
  4. Otopite čokoladu na pari i prelijte preko torte.
  5. Ostavite da se hladi i stegne pre sečenja i serviranja.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.