
uživajte u ukusu
Krompir iz rerne sa domaćim umakom pravi je izbor za ručak: Spolja hrskav, a iznutra mekan, sprema se za tili čas
Ovaj recept je savršen za sve koji žele brz i jednostavan prilog, a da pritom ne odustaju od savršenog zalogaja.
Nema ničeg lepšeg od domaćinskih krompirića iz rerne koji su spolja hrskavi, a iznutra mekani i puni ukusa.
Tajna je u savršenom spoju začina i tehnici pečenja, zahvaljujući kojoj krompirići dobijaju neodoljivu zlatnu koricu.
Ne samo da su ukusniji od klasičnog pomfrita, već su i zdravija alternativa jer se peku sa minimalno ulja. Priprema je brza i laka – za tren oka imaćete na stolu omiljeni dodatak svakom jelu!
Sastojci:
- 12 krompira
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 kašičice paprike u prahu
- 2 kašičice sušenog belog luka
- 2 kašičice suvog luka
- 6 kašika hlebnih mrvica
- 3 kašike krompirovog skroba
- 3 kašike pavlake
- 1 kašičica senfa
- So
- Biber
- Začinsko bilje
Priprema:
- Dvanaest krompira iseći na kockice. Natopite hladnom vodom 15 minuta da oslobodi skrob, a zatim ocedite vodu. Kuvajte krompir 5 minuta nakon što voda proključa.
- Krompiru dodati začine i peći 25 minuta na 200°C.
- Za sos su vam potrebna pavlaka, senf i mladi luk. Sve pomešajte i začinite solju i biberom.
- Pospite začinskim biljem i poslužite gotovo jelo.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!