Krompir iz rerne sa domaćim umakom pravi je izbor za ručak: Spolja hrskav, a iznutra mekan, sprema se za tili čas
Krompir, Foto: Gottfried Czepluch / imago stock&people / Profimedia

uživajte u ukusu

Krompir iz rerne sa domaćim umakom pravi je izbor za ručak: Spolja hrskav, a iznutra mekan, sprema se za tili čas

Ovaj recept je savršen za sve koji žele brz i jednostavan prilog, a da pritom ne odustaju od savršenog zalogaja.

Objavljeno:

Nema ničeg lepšeg od domaćinskih krompirića iz rerne koji su spolja hrskavi, a iznutra mekani i puni ukusa.

Tajna je u savršenom spoju začina i tehnici pečenja, zahvaljujući kojoj krompirići dobijaju neodoljivu zlatnu koricu.

Ne samo da su ukusniji od klasičnog pomfrita, već su i zdravija alternativa jer se peku sa minimalno ulja. Priprema je brza i laka – za tren oka imaćete na stolu omiljeni dodatak svakom jelu!

Sastojci:

  • 12 krompira
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašičice paprike u prahu
  • 2 kašičice sušenog belog luka
  • 2 kašičice suvog luka
  • 6 kašika hlebnih mrvica
  • 3 kašike krompirovog skroba
  • 3 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • So
  • Biber
  • Začinsko bilje

Priprema:

  1. Dvanaest krompira iseći na kockice. Natopite hladnom vodom 15 minuta da oslobodi skrob, a zatim ocedite vodu. Kuvajte krompir 5 minuta nakon što voda proključa.
  2. Krompiru dodati začine i peći 25 minuta na 200°C.
  3. Za sos su vam potrebna pavlaka, senf i mladi luk. Sve pomešajte i začinite solju i biberom.
  4. Pospite začinskim biljem i poslužite gotovo jelo.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.