slasan
Ovakav čokoladni kolač smo svi jeli u detinjstvu: Sprema seveoma brzo i lako, nema teških sastojaka za stomak!
Ovaj kolač ješćete bez griže savesti!
Savršen za popodnevno zaslađivanje, oduševiće vas brz recept za čokoladnu bombu. Ispratite postupak u nastavku i uživajte u spoju ukusa.
Sastojci za koru:
150 g brašna
30 g mlevenih badema, oraha ili lešnika
40 g kakao praha
50 g šećera
prašak za pecivo
kašičica sode bikarbone
60 ml ulja
140 g javorovog sirupa
200 ml biljnog mleka
2 kašičice arome vanile
kašičica jabukovog sirćeta
Za preliv:
150 g posne čokolade
150 ml biljnog mleka
2 kašike šećera
kašika arome vanile
kašika ulja
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke. Zatim u posebnu posudu sipajte one u tečnom stanju. Sjedinite ih. Vrlo je važno da mleko bude vruće.
Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Dok se peče izmešajte sastojke za preliv i prelijte ohlađen kolač. Možete ukrasiti mlevenim orašastim plodovima. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





