Ovakav čokoladni kolač smo svi jeli u detinjstvu: Sprema seveoma brzo i lako, nema teških sastojaka za stomak!
Čokoladni kolač, Foto: TikTok printscreen/mar.vasic

slasan

Ovakav čokoladni kolač smo svi jeli u detinjstvu: Sprema seveoma brzo i lako, nema teških sastojaka za stomak!

Ovaj kolač ješćete bez griže savesti!

Objavljeno:

Savršen za popodnevno zaslađivanje, oduševiće vas brz recept za čokoladnu bombu. Ispratite postupak u nastavku i uživajte u spoju ukusa.

Sastojci za koru:

150 g brašna

30 g mlevenih badema, oraha ili lešnika

40 g kakao praha

50 g šećera

prašak za pecivo

kašičica sode bikarbone

60 ml ulja

140 g javorovog sirupa

200 ml biljnog mleka

2 kašičice arome vanile

kašičica jabukovog sirćeta

Za preliv:

150 g posne čokolade

150 ml biljnog mleka

2 kašike šećera

kašika arome vanile

kašika ulja

Priprema:

Najbolja čokoladna torta sa korom: Brzinski se pravi, a još brže smaže - kremasta fantazija za sva čula

Pomešajte sve suve sastojke. Zatim u posebnu posudu sipajte one u tečnom stanju. Sjedinite ih. Vrlo je važno da mleko bude vruće.

Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Dok se peče izmešajte sastojke za preliv i prelijte ohlađen kolač. Možete ukrasiti mlevenim orašastim plodovima. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Siniša Mali i Nemanja Šarović na marginama biznis foruma

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.