recept je tu
Starinski recept za posni kačamak sa pečurkama: Naše bake su ga ovako pravile, u jednom je caka
Da li ste ga nekada pravili?
Sastojci za posni kačamak sa pečurkama:
1 šolja integralnog pirinča,
200g pečuraka,
1 crni luk,
2 čena belog luka,
4 šolje vode,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posipanje.
Posni kačamak sa pečurkama se priprema na sledeći način:
U loncu prokuvajte vodu.
Dodajte integralni pirinač i kuvajte dok ne omekša, oko 20-25 minuta.
U drugom tiganju zagrejte malo vode. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti.
Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i ne dobiju zlatno smeđu boju.
Kada je pirinač gotov, procedite višak vode i dodajte pečurke sa lukom. Dobro promešajte.
Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
Bonus video:
(Espreso / Posnajela/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




