prijatno
Tajna finog kremastog krompir pirea: Uživajte u predivnom ukusu koji će oduševiti celu vašu porodicu
Poslužite ga toplo i uživajte u svakom zalogaju
Želite krompir pire koji će nestati za tren oka? Ovaj recept je pravi izbor! Penasti pire s mlekom i uljem ili maslacem je toliko ukusan da mu niko neće moći odoleti.
Poslužite ga toplo i uživajte u svakom zalogaju. Savršen je za sve prilike, od porodičnog ručka do svečane večere. Ovaj pire je idealan prilog uz svako jelo, a posebno uz meso.
Potrebno je:
- 600 gr krompira
- 300 ml mleka
- 3 kašike ulja
- soli
Priprema:
Krompir oguliti ili skuvati sa korom, izgnječiti pa polako dodavati vruće mleko i miksati. Posmatrajte kako se struktura krompira menja i povećava i postaje sve penastija.
Pred kraj dodati ugrejano ulje ubaciti u penasti pire krompir i još dobrom izmiksati. Posoliti po ukusu,
U krompir umesto ulja možete ubaciti kockicu maslaca. Kao dodatak mesu ovo je najbolji prilog koji će nestati za tren oka.
Napomena:
Krompir pire servirati toplo nikako hladano.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




