prijatno
Ukus čista magija, staro dalmatinsko jelo kojem nema premca: Ručak koji će oduševiti celu porodicu
Ovo jelo svideće se mnogima
Buzara je staro dalmatinsko jelo koje se priprema na neverovatno jednostavan način, ali je rezultat prave mediteranske magije. Sastojci su skromni – dagnje, neke druge školjke, kozice i/ili škampi, belo vino, beli luk, peršun, maslinovo ulje i mrvice hleba. Sve je to spojeno u jednom loncu, gde morski plodovi oslobađaju svoje bogate sokove, stvarajući sočan umak koji spaja tradiciju i more u jednom tanjiru.
Sastojci (za 2 osobe):
- 140 grama dagnji
- 340 grama vongola
- dva gambora
- dva škampa
- dva čena belog luka
- 4 decilitra vode
- paradajz
- vino
- limun
- peršun
- mešani začin
- so
- biber
Način pripreme:
U posudu sa vodom stavite školjke. To prokuvajte i kada se otvore, izvadite ih i napunite sa paradajzom, začinima i sitno seckanim belim lukom.
Kada ih napunite, nalijte vodom, sipajte i limunov sok i iseckajte malo peršuna.
Sipajte i vino i školjke tako kuvajte još 10 minuta i jelo je gotovo.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




