Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake! Od 1 sastojka je još kremastija!
Karbonara, Foto: Thitikorn Suksao / Panthermedia / Profimedia

ukus božanstven!

Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake! Od 1 sastojka je još kremastija!

Pasta karbonara sa piletinom je prema ovom receptu toliko ukusna, često ćete je pripremati.

Objavljeno:

Sastojci:

1 pakovanje špageta

1 kašika maslinovog ulja

1 čen belog luka, presečen na pola

77 g slanine

1 pileći file, isečen na trake ili kockice

2 jajeta

100 g kačkavalja, sitno narendanog, plus dodatno za serviranje

1 kašika putera

Zašto je korisno jesti piletinu?

Piletina je bogata proteinima, te je korisna za zdravlje kostiju. Bogata je belančevinama, a sadrži i kolin- hranljivu supstancu koja pomaže kognitivnim funkcijama, kao i vitamin B12. Povećava nivo gvožđa u organizmu.

Recept za pastu karbonara sa piletinom:

Kako biste napravili ovu pastu skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite beli luk i slaninu, dok ne postanu hrskavi, a zatim dodajte pileće pileće meso i kratko pržite. Izvadite čen belog luka i bacite ga. Umutite jaja sa sirom i malo crnog bibera.

Dodajte par kašika vode od kuvanja testenine u tiganj zajedno sa puterom, pa ocedite testeninu i dodajte i nju. Sipajte smesu od jaja, skinite tiganj sa vatre i promešajte tako da se jaje obari na pari od testenine. Podelite između četiri inije i po želji dodajte još sira. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pica pastu sa kobasicom.

Bonus video:

02:52

Majka devet Jugovića za Kurir otkrila kako izgleda dan u porodici sa 11 članova

(Espreso/Stvar ukusa/J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.