UKUSNO
Probajte recept za posne punjene paprike sa orasima: Mnogo bolje od običnih, gosti će tražiti da im sipate još
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
Ručak je prilika da konzumirate esencijalne hranljive materije koje su vašem telu potrebne. Dobro zaokružen obrok osigurava da dobijete vitamine, minerale i makronutrijente potrebne za optimalno zdravlje. A ima li šta bolje od spoja modernog i tradicionalnog?
Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom - orasima.
Sastojci:
15-20 suvih paprika
1 krompir
2 kašike ulja
3 glavice crnog luka
2 lovorava lista
1/2 kašičice bibera
2 praziluka
2 šargarepe srednje veličine
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica soli
150 g obarenog pirinča
200 g mlevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
voda
1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U tiganj sipamo ulje, pa stavimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo, dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list i biber i nastavljamo sa dinstanjem.
Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
Kada sm izdinstali luk, dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.
Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.
Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata.
Kada deluju kuvano, zapečemo ih u rerni na 200 stepeni Celzijusa, 15-ak minuta.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso / Ona.rs/Recepti/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




