totalno drugačije
Bez šećera, jaja i pečenja, a krem na sve strane: Kolač turska princeza se pravi jako brzo, a ukus je očaravajuć!
Umesto pečene kore ili osnove od keksa, za ovu poslasticu možete upotrebiti nešto čega se retko setite, a sjajan je izbor za pripremu kolača
Jedan od najpopularnijih kolača balkanske kuhinje bez sumnje je lagana i kremasta turska princeza, poslastica koja se priprema i brzo i lako.
Za kolač turska princeza ne treba vam ni previše materijala – tek nekoliko sastojaka, a kora se ne peče. Uz to, on obiluje šlagom, što mu daje kremastu teksturu i kada je dobro ohlađen savršen je izbor za vrele dane avgusta.
Najbolje od svega je što mu se ne dodaje šećer, a uspeva svima!
Sastojci:
1 pakovanje tost-hleba
puter za podmazivanje
200 grama šlag krema
1 čaša mleka
1 čaša lešnika
po jedna šaka suvog grožđa, suvih kajsija i badema
Priprema:
Mleko i šlag dobro umutite, pa ostavite da odstoji u frižideru pola sata.
Potom isecakajte i suvo grožđe, a lešnik i bademe usitnite u blenderu, pa sve to ubacite u ohlađen šlag.
Tostiran hleb izlomite na parčiće (slobodno veće), pa i njega umutite u šlag, promešajte, pa dodajte prethodnu smesu.
Sve prebacite u kalup prethodno premazan puterom, pa poravnajte i stavite u frižider na najmanje 3-4 sata.
Potom izvadite kolač, preklopite kalup tacnom i okrenite tako da kolač prebacite na tacnu.
Potopite kajsije da odstoje u vrućoj vodi 15 minuta, pa ih prosušite papirnim ubrusom i iseckajte što sitnije. Ukrasite kolač kajsijama.
Bonus video:
(Espreso/J.R)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





