Recept za omiljenu srpsku salatu! Može da se sprema i zimi i leti, puna ukusnih sastojaka, a opet lagana
Mimoza salata, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

UKUSNA!

Recept za omiljenu srpsku salatu! Može da se sprema i zimi i leti, puna ukusnih sastojaka, a opet lagana

Sprema se za razna slavlja, a kao i ruska, i mimoza ima nekoliko verzija!

Objavljeno:

Mimoza je verovatno posle ruske, najomiljenija salata u Srbiji.

Sprema se za razna slavlja, a kao i ruska, i mimoza ima nekoliko verzija. Ovo je osnovni recept, koji mnoge domaćice modifikuju prema ukusu ukućana i gostiju.

Potrebno je:

4 krompira 6 tvrdo kuvanih jaja 200 g stišnjene šunke ili šunkarice 300 g tvrdog sira (kačkavalj,trapist…) 1 pavlaka 100g majoneza so,biber

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci i ohladiti ga. Jaja kuvati duže od 5 minuta, tako da žumance ne bude rovito. Napraviti preliv za salatu, mešanjem pavlake i majoneza. Preliv začiniti po ukusu. Svi sastojci se rendaju i slažu u slojevima u činiju u kojoj će biti posluženi.

Dno činije se premaže slojem preliva od majoneza i pavlake.

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube/Pivokosa

Prvo se stavlja rendani krompir, a preko njega preliv. Izrendati (ili sitno iseckati) šunkaricu i premazati prelivom u tankom sloju. Izrendati kuvano jaje, a zatim preliv. Preko jaja se renda sir.

Ponovo slagati sastojke istim redosledom dok se ne utroše. Na kraju narendati malo više sira i ukrasiti rendanim žumancima, kako bi salata opravdala svoj naziv.

(Espreso/J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.