
Koh, Foto: Privatna arhiva
sjajan recept
Najukusniji starinski kolač, mekan kao oblak: Sa kohom nema greške, sprema se lako i brzo, a ukus je nezaboravan
Jedna od najlepših poslastica i na vašoj trpezi
Objavljeno:
Sastojci za koh:
6 jaja
6 kašika šećera
9 kašika griza
kesica praška za pecivo
litar mleka
kesica vanilinog šećera
Priprema:
Belanca odvojite od žumanaca. Umutite belanca u sneg, pa dodajte šećer, i mutite dok se ne sjedini.
Umešajte griz, žumanca i prašak za pecivo pa sipajte u pleh obložen pek papirom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ivice pleha ne odvoje od tepsije.
Zakuvajte mleko sa vanilinim šećerom, pa kad provri prelijte pečen koh vrelim mlekom.
Bonus video:
(Espreso/Alo/Ivana Pavlović/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!