Ništa slađe od ovoga niste probali: Uživaćete u ukusnom kolaču i to za male pare, a vaši najmiliji biće oduševljeni
Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

poslastica

Ništa slađe od ovoga niste probali: Uživaćete u ukusnom kolaču i to za male pare, a vaši najmiliji biće oduševljeni

Gotov je za manje od pola sata

Objavljeno:

Ukoliko nemate ideju šta slatko da napravite za nedeljno okupljanje porodice ili vam treba slatkiš za proslavu rođendana, ne brinite, imamo super predlog za vas.

Ukusan i jednostavan čizkejt je kolač koji mnogi obožavaju, a zbog svoje kremaste teksture i brze pripreme, gde vam ne treba rerna, postao je omiljen u mnogim domovina.

Za njegovu pripremu vam ne treba mnogo skupih sastojaka i već za 1200 dinara možete da napravite pun veliki okrugli pleh.

Potrebno je:

  • 300 g mlevene plazme
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g margarina (može i onaj za mazanje)
  • 50 ml mleka

Od ove smese pravite koru, koju stavite u okrugli pleh sa stranicama koje se odvajaju. Prvo u pleh stavite pek papir, pa ga zatvorite i onda od gore navedene smese formirate koru.

  • 300 g krem šlaga belog
  • 2 čaše kisele pavlake po 180g
  • 200 ml hladne kisele vode

Šlag umutite sa kiselom vodom, treba da bude dosta gust. U to dodate pavlaku i varjačom mešate dok se ne sjedini. Ovaj deo ide preko plazme, lepo ga izravnajte.

  • 500 g crvenog voća
  • 100 g šećera
  • 3 želatina

Crveno voće i šećer stavite da se kuva na ringli oko 10 minuta na srednjoj vatri. Odmerite 9 kašika ovde i stavite u to želatin. Kad je voće kuvano, a želatin nabubrio dodajte ga u vruće voće. Ostavite da se skoro skroz ohladi. Zatim prelijte preko belog dela.

Pokrijte folijom i ostvite da se stegne. Nakon 5,6 sati možete se služiti. Prijatno.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.