Foto: Stephen Hyde / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Jugoslovenski recept sa novim dodatkom osvaja čula: Uživajte u sočnim zalogajima ribe, pravi se baš lako
Ovaj recept svideće se mnogima
Objavljeno:
Sastojci (za 4 osobe
- 50 g biljnog margarina
- 1 izgnječeni čen belog luka
- pola kašičice začina za ribu
- kašika soka od limete
- pola kašike svežeg seckanog korijandera
- kašičica rendane limunove kore
- 4 riblje šnicle (škarpina, tuna ili losos)
- sok od 1 limete
- 1-2 kašičice začina za ribu
Način pripreme
Umutite margarin sa pola kašičice začina za ribu, sokom od limete, korijanderom i korom od limuna i ostavite da odstoji u frižideru sat vremena.
Istrljajte ribu sokom od jedne limete i pospite je začinom za ribu (jedna do dve kašičice). Uvijte u foliju i ostavite u frižideru najmanje pola sata, a najduže dva sata.
Ribu propržite na malo ulja tri do pet minuta. Služite sa lopticama margarina.
Vreme pripreme: 90 minuta
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




