Ovakav svinjski file nikad niste jeli! Definicija je savršenstva, tradicionalan, a i najizbirljivijeg mami za sto
Svinjski file, Foto: Printscreen/Youtube/Thestayathomechef

idealan

Ovakav svinjski file nikad niste jeli! Definicija je savršenstva, tradicionalan, a i najizbirljivijeg mami za sto

Priprema je laka i brza, a ukućani će biti oduševljeni.

Objavljeno: 09:31h

Svinjski file u kajmaku idealan je za sve koji vole tradicionalne ukuse.

Priprema je laka i brza, a ukućani će biti oduševljeni.

Sastojci

Svinjski file
Svinjski filefoto: Printscreen/Youtube/Thestayathomechef

600 g svinjskog filea

200 g domaćeg kajmaka

2 čena belog luka (sitno seckana)

1 kašika masti (ili ulja)

150 ml supe ili vode

So i biber (po ukusu)

1 kašičica začinske slatke paprike

Malo svežeg peršuna za dekoraciju

Priprema

Svinjski file očistite od žilica i iseckajte na medaljone debljine 2-3 cm. Posolite i pobiberite sa svih strana.

Na srednje jakoj vatri zagrejte mast u tiganju. Medaljone pržite po 2-3 minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite ih na tanjir i pokrijte folijom.

U isti tiganj dodajte sitno seckan beli luk i pržite nekoliko sekundi dok ne zamiriše. Zatim ubacite alevu papriku i brzo promešajte da ne zagori.Dodajte supu ili vodu i dobro izmešajte, pa ubacite kajmak. Kuvajte na laganoj vatri uz mešanje dok se kajmak potpuno ne otopi i sos ne postane gladak.

Vratite medaljone u tiganj s kajmakom. Kuvajte na laganoj vatri još 5-7 minuta, povremeno ih okrećući, dok meso ne postane mekano i potpuno premazano sosom.

Poslužite toplo, posuto svežim peršunom, uz prilog po želji – domaći hleb, pire krompir ili kuvani kupus su savršen izbor.

01:51:12

NI PET NI ŠEST 23.01.2025

(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.