idealan
Ovakav svinjski file nikad niste jeli! Definicija je savršenstva, tradicionalan, a i najizbirljivijeg mami za sto
Priprema je laka i brza, a ukućani će biti oduševljeni.
Svinjski file u kajmaku idealan je za sve koji vole tradicionalne ukuse.
Priprema je laka i brza, a ukućani će biti oduševljeni.
Sastojci
600 g svinjskog filea
200 g domaćeg kajmaka
2 čena belog luka (sitno seckana)
1 kašika masti (ili ulja)
150 ml supe ili vode
So i biber (po ukusu)
1 kašičica začinske slatke paprike
Malo svežeg peršuna za dekoraciju
Priprema
Svinjski file očistite od žilica i iseckajte na medaljone debljine 2-3 cm. Posolite i pobiberite sa svih strana.
Na srednje jakoj vatri zagrejte mast u tiganju. Medaljone pržite po 2-3 minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite ih na tanjir i pokrijte folijom.
U isti tiganj dodajte sitno seckan beli luk i pržite nekoliko sekundi dok ne zamiriše. Zatim ubacite alevu papriku i brzo promešajte da ne zagori.Dodajte supu ili vodu i dobro izmešajte, pa ubacite kajmak. Kuvajte na laganoj vatri uz mešanje dok se kajmak potpuno ne otopi i sos ne postane gladak.
Vratite medaljone u tiganj s kajmakom. Kuvajte na laganoj vatri još 5-7 minuta, povremeno ih okrećući, dok meso ne postane mekano i potpuno premazano sosom.
Poslužite toplo, posuto svežim peršunom, uz prilog po želji – domaći hleb, pire krompir ili kuvani kupus su savršen izbor.
(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




