Bela torta je nešto najukusnije što ćete ikada jesti! Sprema se lako, prefinjena je, ukus je gospodski!
Bela torta, Foto: Printscreen YouTube/Home cooking

kakav luksuz

Bela torta je nešto najukusnije što ćete ikada jesti! Sprema se lako, prefinjena je, ukus je gospodski!

Bela torta se sastoji iz kora i fila koji će osvojiti vaše srce!

Objavljeno:

Ne čekajte proslavu, slavu ili neki poseban događaj, napravite je odmah i osećajte se kao kraljica.

Sastojci:

Za kore: (x3)

4 belanca

2 kašike fruktoze

2 kašike brašna

2 kašike griza

1/2 kesice praška za pecivo

Fil I:

12 žumanaca

5 kašike fruktoze

1 l mleka

2 kesice pudinga od vanile

3 kašike gustina

200 g mleka u prahu

100 g bele čokolade

Još:

600 g šlag kreme

150 g mlevene plazme

1 šolja toplog mleka

Priprema:

Za kore umutiti belanca, dodati fruktozu i mutiti da se otopi, zatim dodati brašno, griz i prašak za pecivo, sjediniti i rasporediti u tepsiju sa pek papirom. Ovako pripremiti i ispeći 3 kore na 180C.

Za fil odvojiti malo mleka, a ostatak staviti da se zagreva. Umutiti žumanca sa fruktozom, dodati mleko, puding i gustin i kada mleko počne da kljuca uliti umućenu smesu i mešati na vatri dok se fil ne zgusti. Ostaviti da se potpuno ohladi uz povremeno mešanje.

1 / 3 Foto: Printscreen YouTube/Home cooking

Umutiti šlag sa vodom i ostaviti u frižider dok se fil hladi. Belu čokoladu saseckati na sitne kockice.

Umutiti ohlađeni fil pa kada se lepo umuti i razbije dodati mu 6-7 kašika umućenog slaga i sjediniti. Zatim mu dodati mleko u prahu i umutiti mikserom. Na kraju umešati saseckanu belu čokoladu.

Napravite i savršeni turski kolač od jeftinih sastojaka koji je najbolji kada se jede uz kafu.

Ostatak umućenog šlaga podeliti na dva dela tako da jedan deo bude malo veći. U manji deo dodati mlevenu plazmu i sjediniti mikserom.

Filovanje: Staviti prvu koru, izbockati vrhom noža pa preliti sa nekoliko kašika toplog mleka da omekša malo. Zatim premazati filom sa seckanom čokoladom i mlekom u prahu (slobodno obilno jer ga im dosta), preko njega fil sa plazmom, a zatim i šlag. Zatim druga kora, isto malo natopiti mlekom, bei fil, fil sa plazmom, šlag, treća kora, natopiti, beli fil, fil sa plazmom i na kraju šlag i preko fila sa plazmom i okolo. (zbog toga ostaviti taj deo bez plazme malo veći)

Savet

Ostaviti da se torta lepo ohladi i stegne u frižideru, najbolje preko noći. Jako je lepa, ukusna i svima se jako dopala :) Prava torta za ljubitelje bele čokolade i plazme.

Uživajte, prijatno!

Bonus video:

00:46

Torta Hram Svetog Save na slavlju

(Espreso/recepti.com/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.