poslastica
Ovaj kolač obožavao je čak i Tito: Evo kako su spremale domaćice u Jugi, svaki zalogaj se pamti
Ovom slatkišu malo ko može odoleti
Neki nagađaju da mu je upravo ova poslastica bila jedna od najdražih pa da je zato dobila njegovo ime.
Sastojci i postupak:
Sastojci za biskvit: 4 jaja, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g mlevenih oraha ili lešnika, 5 kašika skuvane kafe (ohlađene), 5 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 3 kašike ulja – biskvit se peče na 180 stepeni oko pola sata.
Sastojci za 1. fil:
400 ml mleka, 5 kašika brašna, 2 žumanca
Sastojci za 2. fil:
200 g margarina, 10 kašika šećera, 1 vanilin šećer, 100 g rastopljene čokolade, 3 kašike oraha.
Za posipanje:
narendana čokolada i mljeveni orasi.
Prvo napraviti prvi fil pa drugi i na kraju oba fila sjediniti u jedan fil. Ceo krem namazati preko kore, a odozgo posuti narendanom čokoladom i malo mlevenim orasima.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




