Ovaj kolač obožavao je čak i Tito: Evo kako su spremale domaćice u Jugi, svaki zalogaj se pamti
Foto: Wieslaw Jarek / Panthermedia / Profimedia

poslastica

Ovaj kolač obožavao je čak i Tito: Evo kako su spremale domaćice u Jugi, svaki zalogaj se pamti

Ovom slatkišu malo ko može odoleti

Objavljeno:

Neki nagađaju da mu je upravo ova poslastica bila jedna od najdražih pa da je zato dobila njegovo ime.

Sastojci i postupak:

Sastojci za biskvit: 4 jaja, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g mlevenih oraha ili lešnika, 5 kašika skuvane kafe (ohlađene), 5 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 3 kašike ulja – biskvit se peče na 180 stepeni oko pola sata.

Sastojci za 1. fil:

400 ml mleka, 5 kašika brašna, 2 žumanca

Sastojci za 2. fil:

200 g margarina, 10 kašika šećera, 1 vanilin šećer, 100 g rastopljene čokolade, 3 kašike oraha.

Za posipanje:

narendana čokolada i mljeveni orasi.

Prvo napraviti prvi fil pa drugi i na kraju oba fila sjediniti u jedan fil. Ceo krem namazati preko kore, a odozgo posuti narendanom čokoladom i malo mlevenim orasima.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.