STARI RECEPT SA PAPIRA ZA ORIGINALNI KLOT PASULJ KAKAV SE KUVAO U JUGOSLAVIJI: Mesa ni u tagu, a ukus božanstven
Recept za klot pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

nema boljeg

STARI RECEPT SA PAPIRA ZA ORIGINALNI KLOT PASULJ KAKAV SE KUVAO U JUGOSLAVIJI: Mesa ni u tagu, a ukus božanstven

Pasulj spada u jedno od najčešće pripremanih jela

Objavljeno:

Ovo tradicionalno jelo bilo je nezaobilazno i u staroj Jugoslaviji. Tada se najčešće pasulj pripremao bez mesa. Čuveni klot pasulj bio je čest gost na trpezama porodica u Jugoslaviji. Za njegovu pripremu vam nije potrebno neko posebno iskustvo u kuhinji, a kako se sprema pročitajte u nastavku recept.

Sastojci:

  • 400 g tetovca
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 lovorov list
  • 1 šargarepa
  • so, biber
  • Za zapršku:
  • malo masti
  • 1 ili 1,5 kašika brašna
  • slatka začinska paprika

Priprema:

Pasulj potopite u vodi i ostavite malo da nabubri. Najbolje bi bilo preko noći, ali ako ste zaboravili, može i kraće. Zatim tu vodu prospite. Luk i šargarepu iseckajte sitno i propržite na masti. Dodajte pasulj, nalijte vodu, dodajte lovorov list, so i biber pa ostavite da se kuva nekih 2 sata ili dok zrna pasulja ne omekšaju.

Pred kraj stavite zapršku koju ste napravili tako što ste na malo masti propržili brašno (ne sme da zagori) i dodali slatku začinsku papriku i malo čorbe od pasulja. Kada propržite sipajte u pasulj i još kratko kuvajte.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/T.M./Stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.