OTKRIVAMO VAM UNIKATNI RECEPT ZA KLOT PASULJ KOJI SU NAŠE BAKE PRAVILE: Poseban način KUVANJA mu daje SAVRŠEN ŠMEK
Pasulj, Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

RECEPT

OTKRIVAMO VAM UNIKATNI RECEPT ZA KLOT PASULJ KOJI SU NAŠE BAKE PRAVILE: Poseban način KUVANJA mu daje SAVRŠEN ŠMEK

Kažu da je pasulj jedno od jela koje svaka domaćica pravi na svoj način, čak i kada prati recept, ovo je jelo koje svakome ispadne za nijansu drugačije ali svima budi istu asocijaciju na domaćinski ručak i topli dom.

Objavljeno: 18:21h

Ukoliko ga spremate sa ljubavlju ispašće na jedan način, kao i ukoliko ste u žurbi nemojte očekivati da ćete zablistati, takođe zavisi i koju vrstu pasulja koristite.

Svakako, u nastavku vam delimo recept za čorbasti pasulj koji svaka novopečena domaćica može lako da savlada.

Sastojci:

  • 500 g pasulja gradištanca
  • 500 g crnog luka
  • par čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • pola sveže ljute paprike, ili tucana ljuta (ukoliko volite ljuto)
  • so
  • biber

Zaprška:

  • 1 ravna kašika aleve paprike
  • 1 kašika brašna
  • ulje
Pasulj
foto: Profimedia

Priprema:

Najbolje je da noć pre potopite opran pasulj kako bi nabubreo i uštedeo vam vreme za pripremu, tako što ćete ga staviti u šerpu i naliti vodom okoliko da ogrezne. Recimo do 2 litra bi trebalo da je dovoljno na 500 grama.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/SimpleMealPrep

Odliti tu vodu u kojoj je noćio, sipati novih 2 litra i staviti na šporet. Kada proključa, prospite i dodajte novu. Sačekajte da i ona proključa, zatim i nju odlijte i napunite novu treću turu vode.

Iseckajte crni i beli luk što sitnije, šargarepu narendajte, ako ste se odlučili za pikantniju verziju onda i ljutu papričicu naseckajte na krugove.

Staviti sve u šerpu sa pasuljem, dodati so i biber po ukusu i ostaviti na srednjoj vatri narednih 2 do 3 sata, uz povremeno mešanje i dodavanje vode.

Kada je zrno skuvano, a ostalo povrće napravilo pihtijastu smesu odnosno istopilo i dalo kremastu teksturu čorbi, sklonite sa vatre i pripremite zapršku.

Zaprška:

Sipajte ulje koliko da ogrezne dno šerpice ili tiganja, zatim, kada se zagreje dodajte kašiku brašna i ravnu kašiku aleve. Mešajte besprekidno minut do dva. Čim se sjedini i postane blago gusta masa, sipajte direktno u šerpu sa pasuljem.

Vratite na vatru još nekoliko minuta da se zaprška istopi u čorbi uz konstantno mešanje.

Prijatno!

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/TatjanaMaksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.