ukus neverovatan
VAŠA NOVA OMILJENA POSLASTICA: Magični posni brauni bez jaja, mleka, margarina, pavlake... (MERA NA ŠOLJE)
Posna verzija sjajnog čokoladnog braunija će vas oduševiti
Iako je u toku Uskršnji post, to ne znači da morate u potpunosti da se odreknete slatkih zalogaja.
Postoje razne poslastice koje vas mogu zasladiti, bez da prekršite pravila,
Jedna od njih je fenomenalni posni čokoladni brauni, a uz ovaj recept na polje ćete ga spremiti očas posla.
A da neko ispred vas stavi i mrsni - ne biste znali da primetitite razliku, toliko je dobar.
Sastojci:
3 šolje brašna
3/4 šolje ulja + 2 kašike za glazuru
6 kašika kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
3 kašike sirćeta
prstohvat soli
2 šolje šećera
2 kesice vanilinog šećera
2 šolje hladne vode
100 grama posne čokolade
Priprema
Suve sastojke pomešajte u jednoj činiji.
Postepeno im dodajte ulje, sirće, vanilu, vodu, a sve vreme mešajte žicom kako biste razbili gromuljice.
Potom sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom, napravljenom od otopljene čokolade i 2 kašike ulja.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!