bombastičan je
TURSKI KOLAČ "NEVESTA" OSTAVLJA BEZ DAHA: Najkremastija poslastica sa kokosom - recept sa starog papira za poželeti
Najkremastija poslastica sa kokosom je turski kolač "nevesta" jer ostavlja bez daha, a sprema se po receptu sa starog papira
Iako je tek utorak, verovatno već razmišljate šta ćete svojim ukućanima da spremate za vikend.
Svi vole da se obraduju kremastim poslasticama, a najviše deca.
Znamo da Turkinje prave najukusnije deserte posle naših domaćica, a jedna takva je torta sa nazivom "kadaif" koja svojom sočnošću i filom ostavlja bez daha.
Ukoliko nemate vremena da spremite tortu, za vas je tu jedan njihov kolač koji se zove "nevesta".
Prosto kida koliko je dobar, a njihove žene ga redovno prave jer je jedan od najpopularnijih, a i sami ćete se uveriti zbog čega.
Nema greške jer je sa kokosom.
Recept i sastojci:
Za krem treba:
pavlaka - 150 grama, tečna
sveže mleko - 700 ml + 100 ml za premazivanje
vanila - dve
šećer - 150 grama
skrob - 2 supene kašike (beli)
brašno - 3 supene kašike
Još je potrebno:
nar - seme, za ukras
jaja - 4 komada velika ili 5 manjih
pistaći - za posipanje
šećer - 200 grama
kokosovo brašno - za posipanje
brašno - 200 grama
Način pripreme:
Prvo se sipa 700 mililitara svežeg mleka u šerpu da da se zagreje, pa se dodaje brašno i šećer uz neprestano mešanje.
Nakon toga se dodaje beli skrob i ponovo mešajte. Posle toga tečna pavlaka i vanila.
Sve mešate dok se ne zgusne, a zatim skinite sa šporeta, sačekajte da se ohladi i promešajte.
Zatim umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera.
Posle toga dodajte brašno, mešajte još malo, pa pecite u zagrejanoj rerni.
Čačkalicom proverite da li je kolač gotov.
Kada bude hladan, izbušite ga viljuškom i prelijte sa svežim mlekom (oko 100 ml).
Posle toga premažite prelivene kolače sa kremom koji ste prethodno ohladili i ostavite da se stegne u frižideru.
Na kraju pospite sa kokosom.
Uživajte u ovom desertu koji tera vodu na usta.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!