NAJKREMASTIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Posni kolač sa čokoladom i jabukama - recept za poželeti
Parče posnog kolača sa čokoladom i jabukama, Foto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

bolji od mrsnog

NAJKREMASTIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Posni kolač sa čokoladom i jabukama - recept za poželeti

Posni kolač sa čokoladom i jabukama je najkremastija poslastica za Uskršnji post, a recept je samo za poželeti

Objavljeno:
N J

Iako uskoro kreće Uskršnji post nećete morati da se brinete oko slatkiša u tom periodu.

Svima najteže pada što moraju da se odreknu najboljih mrsnih poslastica u tih 7 nedelja, ali verujte da su posne verzije još i ukusnije.

Osim toga, svima će dobro doći da imaju i neke ideje za kuvana jela, a jedno takvo je "jota" kakvu spremaju stari monasi sa Hilandara.

Da se vratimo na slađi deo, a to je posni kolač sa čokoladom i jabukama.

Mirisom i ukusom vraća u dane kada smo bili deca, a toliko je sladak da ćete ga jesti sa slašću.

Jabuke na tacni
Jabuke na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Recept i sastojci:

malo šećera u prahu

600 grama jabuka

100 grama posne čokolade

1 čaša šećera

Izrendane jabuke
Izrendane jabukefoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

1 kašičica sode bikarbone

pola čaše ulja

2 čaše brašna

1 kašičica cimeta

Pravljenje posnog kolača sa čokoladom i jabukama
Pravljenje posnog kolača sa čokoladom i jabukamafoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Ovo je priprema:

Jabuke operite, očistite i izrendajte, pa ih dobro promešajte.

Ostavite ih da odstoje pola sata.

Nakon toga sipajte ulje, opet promešajte, sipajte cimet, prosjte brašno i dodajte sodu bikarbonu.

Posni kolač sa čokoladom i jabukama u plehu
Posni kolač sa čokoladom i jabukama u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Smesu lepo sjedinite i dodajte istopljenu crnu čokoladu.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

U pleh sipajte smesu i pecite nekih 30 minuta.

Crna čokolada preko posnog kolača sa čokoladom i jabukama
Crna čokolada preko posnog kolača sa čokoladom i jabukamafoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Ostavite kolač da se ohladi, a zatim ga isecite na kocke i preko njega pospite šećer u prahu.

Prijatno i uživajte.

Posni kolač sa čokoladom i jabukama
Posni kolač sa čokoladom i jabukamafoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Bonus video:

01:12

EDUKATIVNA EMISIJA MAJKE I SNAJKE! Raša napravio remek delo: Engleska kuhinja, VEKNA OD MESA!

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.