NAJUKUSNIJI KOLAČ SA KOKOSOM ĆE OBOŽAVATI CELA PORODICA: Poslastica ''PUSTINJSKA OLUJA'' je fantazija za sva čula
Kolač sa kokosom - Pustinjska oluja, Foto: Printscreen/youtube/ adisa.omerbasic

obavezno probajte

NAJUKUSNIJI KOLAČ SA KOKOSOM ĆE OBOŽAVATI CELA PORODICA: Poslastica ''PUSTINJSKA OLUJA'' je fantazija za sva čula

Kada je reč o desertima, pustinjska oluja je pravo remek delo koje osvaja sva čula

Objavljeno:

Ovaj kolač nosi u sebi harmoniju ukusa kokosa, čokolade i vanile, stvarajući pravu simfoniju slatkih nota. Priprema ovog deserta je kao stvaranje male oluje slatkog zadovoljstva u vašoj kuhinji.

Penasta kora obogaćena kokosom je ono što daje poseban ukus ovoj torti. Ako vam je ponestalo ideja, ovo može biti idealan recept za vas i vašu porodicu.

Recept za pustinjsku oluju

Sastojci:

7 jaja

14 kašika šećera

200 g kokosovog brašna

250 g margarina ili putera

100 g čokolade za kuvanje

2 kesice šlaga od vanile

Priprema:

1. Za koru u činiji umutite penasto 7 belanaca pa dodajte 7 kašika šećera.

2. U tu smesu dodajte kokosovo brašno i sjedinite pa sipajte u nauljen kalup i pecite na 180 stepni oko 15 minuta.

3. Dobro umutite 7 žumanaca i 7 kašika šećera.

4. Dodajte margarin i dobro izmešajte. U originalnom receptu fil sa žumancima se ne kuva, ali možete ga skuvati na pari.

5. Čokoladu za kuvanje istopite sa malo, a kad se ohladi, dodajte su smesu sa žumancima.

6. Mikserom umutite oba šlaga prema uputstvu s kesice.

7. Kada se kora ohladi, na nju stavite fil, a preko fila šlag-krem od vanile.

Uživanje u pustinjskoj oluji predstavlja pravu avanturu za nepca, ostavljajući iza sebe miris sveže pravljenih poslastica i toplinu doma. Ovaj desert je više od obične poslastice - to je iskustvo koje se pamti.

BONUS VIDEO

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/republika/M.O./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.