pravo božićno jelo
MONASI SAMO OVAKO PRAVE CICVARU ZA BOŽIĆ: Najstariji specijalitet - naši stari su na tome odrasli
Monasi otkrili kako prave cicvaru za Božić, a to je najstariji specijalitet na kojem su naši stari odrasli
7. januara slavimo veliki praznik, Božić, a za taj dan se domaćice već polako pripremaju.
Svaka žena ima svoje specijalitete koje sprema tog dana, pa tako neka starinska jela se obavezno nađu na trpezi.
Osim srpske sarme koju svaka žena spreme taj dan, ne treba zaboraviti ni cicvaru za Božić koju monasi spremaju.
Kod njih je ona obavezna na stolu tog dana, a ukus ne može da se uporedi ni sa jednom drugom.
Ovo su sastojci za njihov recept:
200 g kukuruznog brašna
200 g starog kajmaka
250 ml vode
Tu je i njihova priprema:
U šerpu staviti vodu i kajmak, ostaviti da provri i da se kajmak istopi.
Kad voda provri, skinuti sa vatre i lagano uz stalno mešanje dodavati brašno. Kad se doda sva količina, nastaviti s mešanjem, kružno i u jednom smeru dok cicvara ne pusti masnoću i počne da se okreće.
Kad cicvara pusti mast vratiti na vatru i uz stalno mešanje kuvati oko 10-ak minuta, potom skinuti sa vatre i toplo služiti.
Bonus video:
(Espreso/Stil/I.B./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!