za slavu nema bolje
KUVAR OTKRIO KAKO DA SRPSKA SARMA BUDE NAJUKUSNIJA: Ne sprema je bez 1 vrste mesa - caka profesionalca (RECEPT)
Kuvar otkrio da je srpska sarma najukusnija zbog sveže slaninice, a tu caku zna samo profesionalac
Slave su već polako počele, a bliže nam se i praznici, pa svakoj ženi znači da ima što više specijaliteta na umu za svečanu trpezu.
Slava ne može da se zamisli bez najukusnije mimoza salate, ruske, predjela, supe, pa tako ni našeg glavnoj jela - sarme.
Svaka domaćica je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako jedan kuvar sprema pravu najukusniju srpsku sarmu.
Nijedna druga ne može da se poredi sa njom, a u to ćete se i sami uveriti.
Ovo su sastojci za njegov recept:
Lovorov list
Veća glavica kiselog kupusa
5,6 čena belog luka
1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)
2-3 glavice crnog luka
Dimljena slaninica
So i biber
Sveža slaninica
Suva začinska paprika
Meso po želji (od vrata, rebarca, ko šta voli)
Čaša pirinča
Domaća mast
Sada sledi priprema:
Upržite crni i beli luk, pa dodajte meso. Kada se sve lepo uprži dodajte opran pirinač, a onda uzmite kupus i savijajte sarmu.
Svakom listu skinite koren da biste lakše mogli da ga savijete. Zatim, kada savijete sarme, slažite ih u dublju šerpu u koju ćete stavljati i suvo meso, lovorov list i beli luk.
Kuvajte oko 2 sata na laganoj vatri.
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!