SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA ZA BADNJI DAN: Najbolja i najukusnija - recept svi traže
Svetogorska sarma za Badnje veče, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

nema bolje od ove

SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO SE PRAVI SVETOGORSKA SARMA ZA BADNJI DAN: Najbolja i najukusnija - recept svi traže

Srpska kuvarica otkrila kako se pravi svetogorska sarma za Badnji dan koja je najbolja i najukusnija, a recept svi traže

Objavljeno:

Proslavili smo doček Nove godine, ali sada nam se bliži Badnji dan i Božić - dva velika hrišćanska praznika.

Na Badnji dan se posti, a i tada je cela porodica na okupu. Tog dana se prave razni specijaliteti za bogatu trpezu za Božić, ali naravno i Badnje veče treba da se ispoštuje po tradiciji.

Osim posnog prebranca koji obožavamo da jedemo i van posta jer je bez mesa dosta ukusniji, a pred vama je sada ono što niko neće moći da odbije, a to je svetogorska sarma za Badnji dan..

Jelo koje svojim ukusom obara sve druge i može se reći da je jedno od najboljih.

Jedna srpska kuvarica je otkrila kako se sprema.

Najbolja i je najukusnija je po njenom načinu.

Sastojci za svetogorsku sarmu za Badnji dan
Sastojci za svetogorsku sarmu za Badnji danfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ovi sastojci su potrebni, a tu je i ceo recept:

So, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beo luk u granulama, peršun, čili začin

2 praziluka

12-15 listova kiselog kupusa

Dinstanje praziluka, luka i oraha
Dinstanje praziluka, luka i orahafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

2 crna luka

100 gr dimljene ribe (losos)

1 šargarepa

Filovanje svetogorske sarme za Badnji dan
Filovanje svetogorske sarme za Badnji danfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

350-400 gr mlevenih oraha

100 gr pirinča

Priprema:

Prodinstajte crni luk i praziluk, a potom dodajte i izrendanu šargarepu.

Svetogorska sarma za Badnji dan u šerpi
Svetogorska sarma za Badnji dan u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Nakon toga dodajte začine i pirinač, a onda iseckajte dimljenu ribu i dodajte mlevene orahe.

Sve izmešajte i ovim nadevom zavijajte sarmu.

Svetogorska sarma za Badnji dan u tanjiru
Svetogorska sarma za Badnji dan u tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Kuvati u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat i deset minuta.

Bonus video:

01:46

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Stil/V.M./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.