AKO STE NOĆAS PRETERALI, EVO 6 NAČINA DA SE REŠITE MAMURLUKA: Jedan je NAJVAŽNIJI kako bi se TELO IZBORILO
Mamuruk, Foto: Filip Plavčić

pažnja

AKO STE NOĆAS PRETERALI, EVO 6 NAČINA DA SE REŠITE MAMURLUKA: Jedan je NAJVAŽNIJI kako bi se TELO IZBORILO

Najlakši i najefikasniji saveti o tome kako brzo i efikasno rešiti mamurluk

Objavljeno:

Kako najlakše i najbrže pobediti mamurluk? Univerzalni lek za mamurluk je, naravno, da pustite da prođe dovoljno vremena da vam se organizam vrati u optimalno stanje. Međutim, kako mamurluk nije nimalno prijatno stanje za iskusiti, svi bismo želeli da ga ubrzamo i da ga se što pre rešimo. Zato ćemo danas obratiti pažnju na najlakše i najefikasnije savete o tome kako brzo i efikasno rešiti mamurluk.

Najbolji saveti za rešavanje mamurluka:

1. Rehidrirajte se. Alkohol na organizam deluje kao diuretik i ako ne unosite dovoljno vode zajedno sa alkoholom može se lako desiti da dođe do dehidratacije. Započnite dan konzumacijom jedne do dve čaše vode i nastavite rehidrataciju vodom ili čajevima u toku dana. Bitno je da povratite balans elektrolita u organizmu.

alkohol
foto: Profimedia

2. Obavezno doručkujte/jedite, posebno ako prethodno veče niste jeli, nego samo pili. Unos alkoholnih pića dovodi do pada šećera u krvi, jer dolazi do širenja krvnih sudova i ometanja proizvodnje glukoze. Jak obrok jutro nakon izlaska pomaže organizmu da se brže oporavi, posebno ako se potrudite da unesete namirnice bogate vitaminima. Posebno zgodne namirnice u ovakvim situacijama su banane, ovsena kaša, urme, tost sa slatkim namazom itd.

3. Odspavajte dovoljno. Dajte svom telu što više vremena da se oporavi. Obavezno imajte flašu vode pored kreveta ukoliko znate da ste konzumirali previše alkoholnih pića.

4. Pojedite tanjir tople supe u toku dana. Konzumiranjem supe nadoknađujete deo tečnosti koji fali organizmu, kao i elektrolite. Pileća supa, supa od paradajza, ali i jogurt često se pominju kao ,,domaći’’ lekovi za mamurluk u našem narodu.

5. Nikako nemojte da nastavite sa unosom alkoholnih pića ako prolazite kroz mamurluk. U ovom slučaju, klin se klinom ne izbija!

6. Konsultujte se sa vašim lekarom ili farmaceutom u vezi izbora analgetika ukoliko imate bolove ili drugih lekova ako kao deo mamurluka imate i stomačne probleme. Ako vas muči baš jak i produžen mamurluk, lekar vam može prepisati i infuziju sa vitaminima, elektrolitima ili drugom terapijom za brži oporavak.

Bonus video:

05:30

Majke i snajke humantirana akcija

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.