NAJZDRAVIJI DORUČAK KOJI MOŽETE UNETI U SEBE POSLE LUDOG PROVODA: Toliko je JAK i ukusan da ''DIŽE iz MRTVIH''
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube/Restoran Lovački dom Valjevo

ovo morate znati

NAJZDRAVIJI DORUČAK KOJI MOŽETE UNETI U SEBE POSLE LUDOG PROVODA: Toliko je JAK i ukusan da ''DIŽE iz MRTVIH''

Ukoliko večeras popijete nekoliko čašica više dobro je da znate kako da ujutru olakšate sebi i sprečite mučninu i glavobolju koje mogu uslediti

Objavljeno:

Ukoliko ste sinoć popili nekoliko čašica više i sada jednostavno želite da grozni osećaj mamurkula koji je usledio posle toga prestane, znajte da vreme najbolje može da se postara za ovaj osećaj, a sve što vi možete da uradite je da obilno doručkujete.

Najbolji doručak za mamurne uključuje jaja i meso jer sadrže cistein, aminokiselinu koja detoksicira organizam. Taj se spasitelj može naći i u pšeničnom brašnu, brokoliju, belom luku, luk i crvenoj paprici. Omlet s povrćem i poprženim kriškama hleba koje nakon pečenja istrljajte čenom belog luka, sjajan su odabir za bolje jutro.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Osećate li tegobe s probavom neka se na tanjiru nađe omlet pripremljen sa što manja ulja ili slanine, kuvana te poširana jaja, a ako vas vlakna naduvaju, ipak izbegavajte brokoli.

Biljni čajevi nisu dobar odabir jer, kako pokazuju istraživanja, usporavaju izbacivanje alkohola iz organizma. Umesto njih odaberite mineralnu ili soda-vodu. Protiv mučnine pomažu sokovi od jabuke i šargarepe ili kruške, a ukoliko imate problem sa pojačanom želudačnom kiselinom - popijte jogurt, kefir ili čaj od đumbira.

BONUS VIDEO

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso/Srbijadanas/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.