BAKA JELA OTKRILA RECEPT ZA NJEN ČUVENI KLOT PASULJ: Ne treba vam MESO da bi RUČAK "KIDAO", ovo će vas ZASITITI
Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

preukusno!

BAKA JELA OTKRILA RECEPT ZA NJEN ČUVENI KLOT PASULJ: Ne treba vam MESO da bi RUČAK "KIDAO", ovo će vas ZASITITI

Ovo je recept za klot pasulj koji svi vole

Objavljeno:

Ako ne znate šta danas za ručak, ovo je idealno rešenje! Napravite klot pasulj bez mesa i bićete siti ceo dan!

Potrebno je:

  • 400 gr pasulja
  • veća glavica crnog luka
  • 1 koren celera
  • 1 šargarepa
  • lovorov list
  • malo zrna bibera
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 ravna kašika brašna
  • ulje
  • 1 kašičica ml paprike
  • ml biber
  • 1 kašika začina peršunov list

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda pa u u jednoj manjoj količini vode pustiti da provni. Ocediti i opet oprati i naliti hladnu vodu.

Pasulj
foto: Jelajelena Petrovic

Ubaciti veliku glavicu seckanog crnog luka, secenu šargarepu, lovorov list i malo zrna bibera. Dodati na kocke celer i 2-3 kašike ulja. Po želji staviti jednu ljutu suvu papriku.

Pasulj
foto: Jelajelena Petrovic

Kuvati poklopljen na tihoj vatri. Kad se skuva napraviti zapršku. U tiganj sipati ulje pa ubaciti sitno seckan crni luk pa malo pržiti i dodati brašno i izdrobljen beli luk.

Pasulj
foto: Jelajelena Petrovic

Kad luk dobije krem boju ubaciti ml papriku i ml biber. Dodati kašiku suvoga začina. Ako treba staviti so. Ostaviti 2 minuta da još vri pa ubaciti seckan peršunov list .

Prijatno!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.