PRIJATNO
OVAJ POSNI KOLAČ JE ZBOG 1 SASTOJKA BOLJI OD SVAKOG SLEDEĆEG: Srbi se utrkuju za njega, žele ga i oni koji NE POSTE
Preliti ga prohlađenim sirupom. Kad upije služiti
Baka Jelena Petrović dala nam je recept za jedan od najlepših posnih kolača. Potrebno je:
400 gr brašna
100 gr ml, oraha
100 gr ml. smokve
100 gr šećera
korica narandže
100 gr ml oraha
1 kašićice sode bikarbone
1 kašićica praška za peciva
50 ml ulja
Preliv
200 gr secera
1 pomorandza po zelji i limun
200 ml vode
1 vanilin secer
Priprema
U vanglu dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, dodati orahe, korica narandže, jabuke rendane sa šećerom, smokve sok ulje i sve dobro izjednačliti.
Sipati u podmazan peh izravnati.
Peći na 200 stepeni 1 sat , posle pola sata smanjiti na 180 sterpeni
U šerpicu staviti šećer i kriške naradnže ili limuna. Neka vri par minuta, Kočac prohlađen iseci pa ga prohladđen iseci na kocke.
Preliti ga prohlađenim sirupom. Kad upije služiti.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!