KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I KREKERIMA, KRCKA U USTIMA: Lako se sprema i nema ko ga ne voli
Kolač, Foto: PRINTSCREEN/YT/LIORA'S FOOD

recept

KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I KREKERIMA, KRCKA U USTIMA: Lako se sprema i nema ko ga ne voli

Suvo voće - kajsije, šljive i grožđe stavite u 3 odvojene činije i prelijte vodom

Objavljeno:

Kolač je uvek dobro rešenje - uz kafu, čaj ili kad vam se prijede nešto slatko. Uz popodnevnu kafu odlično ide kolač sa džemom. Još jedan fantastičan i lak recept bez pečenja jeste kolač sasuvim voćem. Mekan je i krckav jer se ubacuju kikiriki i krekeri.

Sastojci:

100 g suvih kajsija

100 g suvih šljiva

100 g suvog grožđa

100 g kikirikija

70 g oraha

400 g pavlake

300 g kondenzovanog mleka

250 g sitnih krekera

Recept za kolač sa voćem i krekerima:

Suvo voće - kajsije, šljive i grožđe stavite u 3 odvojene činije i prelijte vodom. Ostavite ih da odstoje tako 10-15 minuta. Kikiriki propržite kratko na laganijoj vatri. Suvo voće za kolač procedite, pa stavite na ubrus i poklopite drugim parčetom ubrusa, pa ocedite višak vode.

Potom iseckajte suvo voće, a orahe iseckajte. U većoj posudi pomešajte pavlaku i kondenzovano mleko, pa umutite žicom. Pomešajte sve 3 vrste suvog voća sa kikirikijem i seckanim orasima, a onda dodajte krekere. Sjedinite smesu sa pavlakom i kondenzovanim mlekom. Okrugao pleh sa pokretnom ivicom obložite prozirnom folijom u više slojeva, pa izlijte sjedinjenu smesu za kolač sa svim sastojcima.

Poravnajte vrh, pa prekrijte prozirnom folijom u više slojeva tako da obuhvatite ceo gornji deo kolača. Stavite odozgo teži predmet, pa onda stavite u frižider na 2 sata. Nakon toga pažljivo skinite prozirnu foliju sa vrha, pokretnu ivicu, pa onda okrenite kolač i skinite porzirnu foliju sa donje strane. Preporučujemo i kremasti kolač "Zimska bajka".

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.