recept
KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I KREKERIMA, KRCKA U USTIMA: Lako se sprema i nema ko ga ne voli
Suvo voće - kajsije, šljive i grožđe stavite u 3 odvojene činije i prelijte vodom
Kolač je uvek dobro rešenje - uz kafu, čaj ili kad vam se prijede nešto slatko. Uz popodnevnu kafu odlično ide kolač sa džemom. Još jedan fantastičan i lak recept bez pečenja jeste kolač sasuvim voćem. Mekan je i krckav jer se ubacuju kikiriki i krekeri.
Sastojci:
100 g suvih kajsija
100 g suvih šljiva
100 g suvog grožđa
100 g kikirikija
70 g oraha
400 g pavlake
300 g kondenzovanog mleka
250 g sitnih krekera
Recept za kolač sa voćem i krekerima:
Suvo voće - kajsije, šljive i grožđe stavite u 3 odvojene činije i prelijte vodom. Ostavite ih da odstoje tako 10-15 minuta. Kikiriki propržite kratko na laganijoj vatri. Suvo voće za kolač procedite, pa stavite na ubrus i poklopite drugim parčetom ubrusa, pa ocedite višak vode.
Potom iseckajte suvo voće, a orahe iseckajte. U većoj posudi pomešajte pavlaku i kondenzovano mleko, pa umutite žicom. Pomešajte sve 3 vrste suvog voća sa kikirikijem i seckanim orasima, a onda dodajte krekere. Sjedinite smesu sa pavlakom i kondenzovanim mlekom. Okrugao pleh sa pokretnom ivicom obložite prozirnom folijom u više slojeva, pa izlijte sjedinjenu smesu za kolač sa svim sastojcima.
Poravnajte vrh, pa prekrijte prozirnom folijom u više slojeva tako da obuhvatite ceo gornji deo kolača. Stavite odozgo teži predmet, pa onda stavite u frižider na 2 sata. Nakon toga pažljivo skinite prozirnu foliju sa vrha, pokretnu ivicu, pa onda okrenite kolač i skinite porzirnu foliju sa donje strane. Preporučujemo i kremasti kolač "Zimska bajka".
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!