recept
POSNA PITA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Ovo morate da spremite za SLAVSKO PREDJELO
Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra
Potrebno je
1,5 kg krompira
100 g margarina
200 ml sojinog mleka
Za fil
4 mlada luka
4 kašike seckanog svežeg peršuna
150 g biljnog sira
50 g margarina
175 g smrznutog graška
1 kašičica senfa
150 ml sojinog mleka
150 ml posne pavlake za kuvanje
450 g fileta ribe po izboru
Priprema
Prvo rernu zagrejte na 200 stepeni. Zatim ogulite i isecite krompir na četvrtine,pa stavite u veliku šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte na srednjoj temperaturi. Pustite krompir da se kuva 15 do 20 minuta na tihoj vatri, dok ne omekša.
Onda ocedite i ispasirajte krompir pa mu dodajte margarin i sojino mleko i ponovo ispasirajte. Otopite margarin u tiganju, pa dodajte seckani mladi luk, grašak i senf i nastavite da pržite još minut. Onda sipajte sojino mleko i posnu pavlaku za kuvanje i kuvajte nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne. Posle toga, dodajte rendani biljni sir i promešajte.
Isecite ribu na krupnije komade, pa dodajte u sos, dobro promešajte, pa pospite seckanim peršunom. Zatim posolite i pobiberite, pa opet promešajte. U vatrostalnu činiju premazanu uljem sipajte smesu, a preko naređajte pire krompir. Pecite pitu sa ribom oko 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!