BUGARKA OTKRILA KAKO PRAVI NAJKREMASTIJU POSLASTICU: Lenja "Napoleon" torta - gosti na slavi će vam tražiti recept
Lenja "Napoleon" torta, Foto: Printscreen/Youtube/ M kuhinja

ukus kao iz poslastičarnice

BUGARKA OTKRILA KAKO PRAVI NAJKREMASTIJU POSLASTICU: Lenja "Napoleon" torta - gosti na slavi će vam tražiti recept

Bugarka otkrila kako pravi najkremastiju lenju "Napoleon" tortu, a gosti na slavi će vam tražiti recept

Objavljeno: 06:58h

Čim stigne hladno vreme "teža" jela i poslastice nam uvek legnu na stomak.

Dok je leti drugačija priča i prijaju nam samo lagane salate, voćne torte...

Ako je vaša slava sledeća po redu jedna nova torta će vam dobro doći za bogatu trpezu.

Kod nas je običaj da se za taj dan prave najukusniji sitni kolači, ali jedna Bugarka je otkrila kako pravi najkremastiju lenju "Napoleon" tortu.

Raskošna, bogat fil i kremasta toliko da će vas gosti pitati kako ste je spremili.

Sastojci za lenju 'Napoleon' tortu
Sastojci za lenju "Napoleon" tortufoto: Printscreen/Youtube/ M kuhinja

Tu su sastojci po njenom receptu:

Lisnato testo - 800 g

Za krem:

šećer - 3 kašike, kristal

sveže mleko - 1 l

kravlji maslac - 125 g

šećer - 1 šolja, kristal

Smesa za lenju 'Napoleon' tortu
Smesa za lenju "Napoleon" tortufoto: Printscreen/Youtube/ M kuhinja

slatka pavlaka - 500 ml

jaja - 3 komada

vanila - 5 pakovanja

skrob - 1 pakovanje, vanila

brašno - 5 kašika

Tu je i njen način spremanja:

Lisnato testo se ostavi na sobnoj temperaturi da odmori, ali ne mora da omekša. Mora biti moguće odmotati rolnu bez lomljenja. Od testa isecite 2 kruga prečnika oko 26 cm.

Krem za lenju 'Napoleon' tortu
Krem za lenju "Napoleon" tortufoto: Printscreen/Youtube/ M kuhinja

Prvo iscrtajte krugove na papiru za pečenje dnom tepsije koju ćete koristiti za pečenje. Izrezane krugove izbušite viljuškom da se ne bi previše naduvali tokom pečenja. Pecite kore jednu po jednu u rerni zagrejanoj na 185 stepeni dok ne porumene, stavljajući i ostatke testa u pleh da se peku. Potrebni su za ukrašavanje Napoleon torte. Nakon pečenja, pustite da se kore potpuno ohlade i prepolovite ih horizontalno na pola da dobijete 4 kore.

Za krem od mleka i jaja stavite sveže mleko i šećer u šerpu na šporetu. Dok mleko provri, umutite mikserom jaja, skrob, brašno, vanilu i 100 ml pavlake.

Ako je smesa previše gusta, razblažite je sa malo svežeg mleka iz šerpe. Nakon što je sveže mleko provrilo, dodajte mešavinu jaja u tankom mlazu uz neprekidno mešanje.

Filovanje lenje 'Napoleon' torte
Filovanje lenje "Napoleon" tortefoto: Printscreen/Youtube/ M kuhinja

Prokuvati i snažno mešati dok se ne dobije gusti slatki krem. Gotov krem ostaviti da se potpuno ohladi, s vremena na vreme mešajući da se ne stvori korica na površini, prekrijte ga prozirnom folijom.

Nakon što se krem od mleka i jaja ohladi, umutite ga sa omekšalim maslacem sa 3 kašike šećera u penasti krem.

Lenja 'Napoleon' torta na tacni
Lenja "Napoleon" torta na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ M kuhinja

U umućen maslac krem počnite da dodajete u delovima ohlađeni krem od mleka i jaja, mutite mikserom.

Kada je krem spreman, možete preći na sastavljanje Napoleon torte. U tanjir za tortu staviti 1 koru, obilno premazati kremom, pa staviti drugu koru i opet obilno premazati kremom, i tako na kraju završiti korom sa obilno namazan kremom. Zdrobite ostatke i pokrijte tortu sa strane i dna.

Lenja Napoleon torta se stavlja u frižider najmanje 4 sata.

Ovo će mnoge goste na slavi iznenaditi kada vide koliko je ukus božanstven.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.