5 VRSTA SITNIH KOLAČA KOJI SE NE PEKU IDEALNI ZA SLAVU: Spremljeni po STARISNKOJ RECEPTURI i tope se u ustima
Sitni kolači, Foto: Printscreen/Youtube/ Ivina kuhinjica

RECEPTI

5 VRSTA SITNIH KOLAČA KOJI SE NE PEKU IDEALNI ZA SLAVU: Spremljeni po STARISNKOJ RECEPTURI i tope se u ustima

Recepti za najbrže sitne slavske kolače kojima ćete se uvek vraćati

Objavljeno:

Sitni kolači su idealno rešenje za sve prilike, a plene svojim oblicima, bojama i ukusom. Posebno su pogodni zbog toga što ostavljaju dovoljno prostora za dekoracije baš po vašoj želji i ukusu.

Ovi sitni kolači su naročito zgodni za pripremu u vreme sezone slava. Sa njima ne možete da pogrešite, bilo da se radi o običnom danu ili svečanoj trpezi.

Za vas smo izdvojili 5 vrsta sitnih kolača koji se najbrže prave.

Sitni kolači
Sitni kolačifoto: Printscreen/Youtube/ Quick Simple & Delicious

Svi recepti su dizajnirani da budu jednostavni i brzi za pripremu:

1. Čokoladne kuglice

Sastojci:

200g petit keksa

100g mlevenih oraha

100g šećera u prahu

3 kašike kakaa

150g margarina

2 kašičice ekstrakta vanile

Kokos brašno za valjanje

Uputstvo:

Keks sameljite u blenderu dok ne postane prah.

Pomešajte keks, mlevene orahe, šećer u prahu, kakao, omekšali margarin i ekstrakt vanile.

Rukama oblikujte malene kuglice i uvaljajte ih u kokos brašno.

Stavite kuglice u frižider da se stegnu.

2. Medenjaci

Sastojci:

250g meda

100g šećera

150g margarina

1 jaje

1 kašičica sode bikarbone

500g brašna

1 kašičica cimeta

Prstohvat karanfilića u prahu

Uputstvo:

U posudi zagrijte med, šećer i margarin dok se ne otope.

Dodajte jaje, sodu bikarbonu, brašno, cimet i karanfilić, i zamesite testo.

Razvaljajte testo i vadite oblike pomoću kalupa.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.

Vanilice
Vanilicefoto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

3. Vanilice

Sastojci:

250g putera

100g prah šećera

1 jaje

1 vanilin šećer

500g brašna

Pečeni lešnici za filovanje

Uputstvo:

Pomešajte puter, prah šećer, jaje, vanilin šećer i brašno dok ne dobijete glatko testo.

Razvucite testo i vadite krugove.

Na polovinu krugova stavite po jedan pečeni lešnik i preklopite drugom polovinom.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.

4. Rozen klači

Sastojci:

250g mlevenog plazma keksa

200g šećera

200ml mleka

200g mlevenih oraha

200g kokosa

Uputstvo:

U šerpi pomešajte šećer, mleko i mleveni plazma keks, pa kuvajte dok se ne zgusne.

Dodajte mlevene orahe i dobro promešajte.

Uvijte smesu u rozen kore, a zatim ih uvaljajte u kokos.

Ostavite da se stegnu pre služenja.

5. Lešnik-karamel kolači

Sastojci (mera je čaša od 250 ml):

1 čaša mekog brašna

2/3 čaše šećera

1/2 čaše kakaoa

110 g maslaca

1 žumance

2 kašike mleka

100 g krupno sečenih pečenih lešnika

1 belance

Punjenje:

100 g lešnik karamela

1 kašika mleka

50 g čokolade

Način pripreme pogledajte u videu ispod:

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.