njena priprema kida
SRPSKA KUVARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJU KUPUS SALATU: 1 neobičan sastojak ne izostavlja - trik zna samo ona
Srpska kuvarica otkrila da najukusniju kupus salatu pravi sa majonezom, a taj trik znaju samo iskusni
Zima je tu, sneg pada, a hladnije vreme donelo nam je i zimske specijalitete.
Osim kuvanih jela kao što je starinski kuvani kiseli kupus, prebranac, sarma, gulaš...
Uz neka od tih jela najbolje ide i kupus salata.
Domaćice je prave po svojim načinima, a sada je jedna srpska kuvarica otkrila kako se zapravo pravi i da je nikako ne sprema bez pavlake koja joj daje kremast ukus.
Za majonez ste već čuli da dodaju, ali ovo je nešto mnogo bolje.
Njen recept i sastojci su tu:
kisela pavlaka - 150 grama
šargarepa - 1 komad
limunov sok - par kapi
kupus - 250 grama
ulje - 2 kašike
so - po ukusu
Tu je i njen način pripreme:
Najpre je potrebno oljuštiti šargarepu i krupno je izrendati, a kupus iseckati te ih staviti u odgovarajuću posudu.
U povrće dodati kiselu pavlaku, so, limunov sok, ulje i iizmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Pripremljenu salatu od kupusa preručiti u činiju za posluživanje.
Kupus salatu sa pavlakom dekorisati krupno rendanom šargarepom i poslužiti.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!