OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA KUVANI KISELI KUPUS: Tajna SRPSKOG JELA se krije u PRIPREMI, RECEPT KIDA
Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

preukusno

OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA KUVANI KISELI KUPUS: Tajna SRPSKOG JELA se krije u PRIPREMI, RECEPT KIDA

Ovakav do sada niste jeli

Objavljeno:

Sastojci:

1-2 glavice kiselog kupusa

po izboru suvo meso

2-3 kašike masti

po potrebi začin

3 glavice crnog lula

biber u zrnu

lovorov list

1 kašika tucane paprike

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema

Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda ce izvuci so.

Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namazati sa mašću, odnosno namazati dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.

U šerpu pored kupusa,dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.

U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.