OVA POSNA BAJADERA JE 100 PUTA BOLJA OD MRSNE: Domaćice je prave i VAN POSTA, nije nikakvo ČUDO koliko je DOBRA
Bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

paŽnja

OVA POSNA BAJADERA JE 100 PUTA BOLJA OD MRSNE: Domaćice je prave i VAN POSTA, nije nikakvo ČUDO koliko je DOBRA

Kolač preliti toplom glazurom i ostaviti da se ohladi i stegne te ga iseći na štanglice i poslužiti.

Objavljeno:

Sastojci

Potrebno je:

300 g posnog mlevenog keksa

200 g mlevenih oraha

250 g šećera

1 vanil-šećer

10 kašika vode

200 g posnog margarina

150 g posne čokolade za kuvanje

Za glazuru:

3 kašike šećera

3 kašike vode

3 kašike ulja

100 g posne čokolade za kuvanje

veličine oraha margarin(posni)

Priprema

Šećer i vanil-šećer sipati u šerpu, dodati vodu i kuvati dok ne proključa. Skinuti s ringle, pa dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Dodati mleveni keks i mlevene orahe i sve dobro sjediniti. Smesu podeliti na dva dela, u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuvanje, a drugi ostaje žut. U pravougaoni pleh naneti braon pa žuti deo. Ostaviti u frižideru da se stegne. Za glazuru: U šerpu staviti šećer, ulje, vodu, čokoladu za kuvanje i margarin, staviti na vatru i mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Kolač preliti toplom glazurom i ostaviti da se ohladi i stegne te ga iseći na štanglice i poslužiti.

SAVET

Pleh malo nauljati,kako se smesa ne bi zalepila.

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.