uuh, kakav je!
MANASTIRSKI KOLAČ NA VODI ĆETE JESTI I KAD PROĐE POST: Starinski recept za savršen ukus - užitak za sva čula
Tekstura mu je toliko meka da će uživati svi, i oni koji ne poste
Postite na vodi a jede vam se nešto slatko? Postoji jako ukusan kolač koji se brzo pravi. Jeftin je a bogatog ukusa. Recept za manastirski kolač na vodi ćete praviti i kad nije post.
Potrebno je
Za kolač
400 ml vode
12 kašika šećera
20 kašika brašna
8 kašika oraha ( mlevenih i seckanih)
4 pune kašike pekmeza, kiselkastog ukusa
Za posipanje
4 kašike istog pekmeza
2 šake oraha
Priprema
Dodajte u toplu vodu šećer i pekmez i mešajte da sve krene da se topi.
Zatim u to dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro umutite žicom, da ne bi bude grudvica.
Pomešajte i orahe i opet sve dobro promešajte.
U obložen pleh istresite smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni.
Pečen kolač premažite odmah pekmezom i pospite orasima. Kolač ostavite da se dobro ohladi. Na kraju, isecite u željeni oblik.
BONUS VIDEO
(Espreso/Trpeza.alo/Ivana Pavlović)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!