KADA JEDETE KAKI JEDAN DEO MORATE BACITI, VEOMA JE OPASAN: Sadrži ŠTETNU SUPSTANCU koja može UNIŠTITI ZDRAVLJE
Japanska jabuka - Kaki, Foto: Profimedia

pažnja

KADA JEDETE KAKI JEDAN DEO MORATE BACITI, VEOMA JE OPASAN: Sadrži ŠTETNU SUPSTANCU koja može UNIŠTITI ZDRAVLJE

Otprilike 100 grama ovog voća sadrži oko 70 kalorija

Objavljeno: 13:38h

Kaki jabuka, poznatija još i kao japanska jabuka, izuzetno je zdrava. Narodi u Aziji je konzumiraju više od 2 hiljade godina, a po izgledu podseća na paradajz.

Kaki jabuka obiluje vitaminima A i C, a pored toga sadrži i minerale poput gvožđa, kalcijuma i kalijuma. Dobar je izvor vlakana i antioksidanasa, te može pomoći da ojačate imunitet. Otprilike 100 grama ovog voća sadrži oko 70 kalorija.

kaki - Japanska jabuka
kaki - Japanska jabukafoto: Profimedia

Možete je jesti svežu, sušeni ili kuvanu. Ako konzumirate ceo plod, poželjno bi bilo da oljuštite koru pre jela jer sadrži veće količine tianina. Ovo jedinjenje može usporiti apsorpciju drugih korisnih elemenata.

Druga važna stvar - ne konzumirajte kaki jabuku na prazan stomak jer može povećati rizik od dijareje. Najbolje bi bilo da ih jedete nakon obroka.

Dobra ideja jeste da skinete koricu, iseckate i ubacite u jogurt ili grčki jogurt. Ovo voće možete koristiti i kao dodatak drugim poslasticama.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.