sočna
BOŽIĆNI POST POČINJE SUTRA, A OVO JE JEDINSTVEN RECEPT ZA POSNU SARMU: Ovako spremljena je BOLJA OD MRSNE
Ukusna alternativa klasičnoj sarmi dolazi u obliku ove originalne posne verzije, koja kombinuje tunjevinu, aromatične pečurke i hrskav pirinač
Ova jedinstvena posna sarma obećava da će osvojiti vaše nepce na prvi zalogaj. Saznajte kako da sa lakoćom pripremite ovo ukusno jelo, u kojem se tradicionalni sastojci zamjenjuju neodoljivom kombinacijom morskih i kopnenih ukusa.
Vreme pripreme:
90 minuta
Sastojci:
2 crna luka
1 praziluk
1 šargarepa
200 g pirinča
100 g pečuraka
400 g tunjevine
kiseli kupus
Za preliv:
1 kašičica slatke paprike
3 čena belog luka
voda
Priprema:
1. Sitno iseckajte crni luk i praziluk, pa ih propržite na ulju. Dodajte seckanu šargarepu i pečurke, posolite i promešajte. 2. Dodajte opran pirinač i dobro promešajte. Začinite po ukusu, a zatim dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. 3. Uzmite listove kiselog kupusa, operite ih, stavite nadev i urolajte. 4. Ređajte u nauljenu tepsiju. 5. Pripremite preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike, pa prelijte preko sarmi. 6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Bonus video:
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!