UKUSNE ROLNICE SA PAPRIKOM I SIROM KOJE ĆE DECA OBOŽAVATI: Spremaju se OČAS POSLA, odlične za DORUČAK ili VEČERU
Rolnice sa paprikom i sirom, Foto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE FRESCHE

recept

UKUSNE ROLNICE SA PAPRIKOM I SIROM KOJE ĆE DECA OBOŽAVATI: Spremaju se OČAS POSLA, odlične za DORUČAK ili VEČERU

Rolnice od lisnatogtesta sa paprikama odličan su izbor za doručak, užinu ili večeru. U nadev ide i krompir pire

Objavljeno:

Ko još može da odoli slanim rolnicama sa sočnim nadevima? Podjednako su očaravajućeg ukusa u slanoj ilislatkoj varijanta, recimo sa kokosom i orasima. Ako vam je ovog vikenda ponestalo ideja šta možete spremiti, mi predlažemo sjajne rolnice od lisnatog testa. U nadev idu seckne paprike i čedar sir. Ove namirnice mešaju se sa krompir pireom.

Sastojci:

4 krompira

Rolnice
Rolnicefoto: Bakina kuhinja

2 paprike

400 g lisnatog testa

80 g tvrdog sira

30 g putera

so po ukusu

biber po ukusu

Za premaz:

1 jaje

Recept za rolnice od lisnatog testa sa paprikama:

Ogulite i operite krompir, a potom ga iseckajte na kockice. Stavite ga u šerpu i prelijte vodom, a potom dodajte soli po ukusu. Ostavite da provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte dokne omekša.

Iseckajte crni luk, pa zagrejte malo ulja u tiganju i prodisntajte oko 3 minuta. Očistite unutrašnjost paprika, pa ih iseckajte. Dodajte ih u tiganj sa crnim lukom, pobiberite, promešajte i dinstajte nekoliko minuta uz mešanje. Krompir procedite i dodajte puter. Napravite pire gnječilicom, a tvrdi sir izrendajte. U krompir pire ubacite dinstano povrće i promešajte. Lisnato testo stavite na pek papir, pa rasporedite fil sa pireom i paprikama.

Pospite tvrdim sirom, pa pažljivo urolajte. Isecite rolnice, pa ih poređajte po plehu obloženom pek papirom. Umutite jaje, pa premažite rolnice. Pecite ih na 180°C oko 30 minuta. Predlažemo i rolnice sa nadevom od jaja i luka.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.