OTKRIVENO ŠTA JE ŽARKO LAUŠEVIĆ RADIO U POODMAKLOJ FAZI BOLESTI: Zadnji put je bilo u BOLNIČKOM KREVETU, POTRESNO
Žarko Laušević, Foto: Dragana Udovičić

TUGA

OTKRIVENO ŠTA JE ŽARKO LAUŠEVIĆ RADIO U POODMAKLOJ FAZI BOLESTI: Zadnji put je bilo u BOLNIČKOM KREVETU, POTRESNO

Dok se borio sa teškom bolešću, uspeo je da snimi scene za treću sezonu serije “Kalkanski krugovi” i to iz bolničkog kreveta

Objavljeno: 07:58h

Miloš Obilić, Šilja, knez Mihailo Obrenović, Aćim Katić, Vukašin Katić, Skobi, Stojan, Hasanaga, Kanjoš Macedonović, Aleksa Radman, Alija Osmanović, Jovan Jovanović Zmaj, Braco Gavran, Šmajser, princ Đorđe Karađorđević, Bajra, Petar Horvat, kralj Nikola Petrović, sve su to uloge koje je u bogatoj glumačkoj karijeri ostvario Žarko Laušević (1960-2023).

Laušević je nakon tragične noći 1993. godine kada je ubio dvojicu mladića, a jednog teško ranio, godina provedenih u zatvoru i izganstvu u Njujorku gde je preživljavao radeći teške fizičke poslove, nakon svih tih godina i decenija uspeo da nastavi glumačku karijeru koja je bila briljantna sve do te kobne noći.

Snimao poslednje scene iz bolničkog kreveta

1 / 5 Foto: prentscreen/youtube/Filmski Almanah

Laušević je preminuo 15. novembra nakon kraće i teške bolesti. Ipak, uspeo je da se poslednji put pokloni publici na premijeri filma "Heroji Halijarda", kada je na scenu, a da to publika nije videla, izašao u kolicima.

Dok se borio sa teškom bolešću, uspeo je da snimi scene za treću sezonu serije “Kalkanski krugovi” i to iz bolničkog kreveta.

Doneli su mu telefon u bolnicu kada je snimao scenu u kojoj se ne vidi već se samo čuje njegov glas. To je sigurno bio jedan od najemotivnijih trenutaka za sve tokom snimanja serije "Kalkanski krugovi".

I upravo to je jedna od uloga u kojem ćemo videti Lauševića, ponovo, iako nas je fizički napustio, ali za nas njegove uloge ostaju zauvek.

Smogao snage i za "Ruskog konzula"

Kako prenosi Tanjug, tokom 2024. godine gledaćemo Lauševića i u seriji filmu "Volja sinovljeva" Nemanje Ćeranića.

Takođe, za sam kraj, Laušević je u poodmakloj bolesti, smogao snage da snima i film "Ruski konzul", što ga ponovo dovodi do ekranizacije romana Vuka Draškovića i režisera Miroslava Lekića, nakon filma "Nož".

U 2024. godini očekuju nas i uloge u serijalima "Vreme smrti", "Volja sinovljeva" i "Vazdušni most".

00:55

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.