jeftin, a najbolji
STARE BUGARKE SPREMAJU NAJSOČNIJU POSLASTICU: Kolač sa jabukama, kruškama i orasima - sastojci za svačiji novčanik
Stare Bugarke prave najsočniju poslasticu, a u pitanju je kolač sa jabukama, kruškama i orasima po sastojcima koji su za svačiji novčanik
Jesen nam je donela hladno vreme i kišu, a samim tim i jela koja se jedu u tom periodu.
Navikli smo da jedem na kašiku čim zahladni, pa domaćice već uveliko svojim ukućanima prave najukusniji starinski podvarak, sarmu, gulaš, prebranac...
Ni poslastice ne izostavljaju, ali sada ćete videti kako stare Bugarke prave najsočniji kolač sa jabukama, kruškama i orasima.
Lagan, kremast, sočan desert taman za ove jesenje dane koji su pred nama.
Nije previše sladak, a pravi je starinski koji će vas podsetiti na detinjstvo, miris i ukus koji se pamti kod baka.
Recept je jednostavan, a ovo su potrebni sastojci:
prašak za pecivo - 1 kašičica
jaja - 2 komada
cimet - 5 g
jabuke - 100 g
kokosov šećer - 35 g (drugi zaslađivač)
banane - 80 g
brašno od jabuke - 20 g (ili drugo)
kruške - 50 g
ovsene pahuljice - 35 g
orasi - 20 g
Sada ide priprema:
Umutite jaja u posudi.
Deo banane izgnječite i dodajte jajima, a ostatak isecite na kriške i odvojite.
Isecite jabuke, kruške i orahe na komade.
U smesu dodati ostatak proizvoda i deo jabuka i krušaka.
Dobro promešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Ukrasimo ostatkom voća i stavimo kolač da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Pecite kolač sa kruškama oko 15 minuta ili dok ne bude gotov.
Gotov jesenji kolač posuti cimetom i spreman je za posluživanje.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!