NAJKREMASTIJA SLANA TORTA ZA SLAVSKU TRPEZU: Predjelo sa kojim nećete pogrešiti - sočno i lagano
Slana torta na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Jekin Kapric

topi se u ustima

NAJKREMASTIJA SLANA TORTA ZA SLAVSKU TRPEZU: Predjelo sa kojim nećete pogrešiti - sočno i lagano

Najkremastija slana torta za slavsku trpezu je predjelo sa kojim nećete pogrešiti, a sočno je i lagano

Objavljeno:

Ovaj period godine nam je svima omiljeni, jer su slave uveliko počele, a bliže nam se i praznici, a to znači okupljanje sa porodicom.

Tada svi zajedno uživamo, provodimo kvalitetno vreme uz kvalitetnu hranu.

Ako ste u nedoumici šta da spremate za slavu ili praznike kada su u pitanju salate, više nećete biti.

Od laganih slanih rolata, ruske salate, pita...

Ispred vas je jedna najkremasta slana torta za predjelo koja svojim ukusom mami na uzimanje parčeta više

Nećete se pokajati, a pravićete je i kada nisu u pitanju veliki događaji.

Sastojci za slanu tortu
Sastojci za slanu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Jekin Kapric

Sastojci za recept su tu:

majonez - 400 g

krompir - 1, 5 kg

so - 1 kašičica

jaja - 4 komada, tvrdo skuvana (1 se ostavlja za dekoraciju)

šargarepa - 2 kisele iz turšije

Smesa za slanu tortu
Smesa za slanu tortufoto: Printscreen/Youtube/ Jekin Kapric

šunka - 300 g

krastavčići - 1/2 teglice, marinirani

Za sklapanje torte:

krem sir - 125 g

Za dekoraciju:

kačkavalj - 200 g

Filovanje slane torte
Filovanje slane tortefoto: Printscreen/Youtube/ Jekin Kapric

krem sir - 300 g

pršuta 100 g

masline - 10 komada

Priprema je sada tu:

Krompir se skuva sa korom u posoljenoj vodi. Od trenutka kad provri nakon 20 minuta krompir je skuvan.

Skuvani krompir, krastavčići, šargarepe, šunka i tri jaja se iseku na sitno, dodaje se majonez i so i meša se dok se potpuno ne homogenizuje.

Kačkavalj preko slane torte
Kačkavalj preko slane tortefoto: Printscreen/Youtube/ Jekin Kapric

Sklapanje je stvar ličnog izbora i mašte, kao i dekoracija.

U prsten prečnika 22 cm stavila sam polovinu smese, namazala krem sirom, odozgo stavila drugu polovinu smese. Zagladila sam dobro, sklonila prsten i dekorisala.

Stavila sam u jednokratan šrpic sa nastavkom u obliku zvezde krem sir i našpricala ružice.

Po sredini i po spoljnjem delu posula sam narendan kačkavalj.

Rendanje sira
Rendanje sirafoto: Printscreen/Youtube/ Jekin Kapric

Maslinke i pršutu poređala sam odozgo, jaje sam isekla na pola, polovinu sam narendala, a drugi deo sam iskoristila za centar ukusne slane torte.

Prijatno uz savršenu slanu tortu!

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.