KOLAČ SA ČOKOLADOM, LEŠNICIMA I KOKOSOM: Slava bez ovog kolača ne može da prođe - najsočnija poslastica
Kolač sa čokoladom, lešnicima i kokosom, Foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

za slavsku trpezu pun pogodak

KOLAČ SA ČOKOLADOM, LEŠNICIMA I KOKOSOM: Slava bez ovog kolača ne može da prođe - najsočnija poslastica

Kolač sa čokoladom, lešnicima i kokosom je najsočnija poslastica, a bez tog kolača slava ne može da prođe

Objavljeno:

Ako je vaša slava sledeća po redu, jedna kremasta poslatica će vam dobro doći za vašu trpezu.

Navikli smo da na slavama uglavnom jedemo domaću bajaderu, ruske kape, oblande...

Ali pred vama je sada jedan najsočniji kolač sa čokoladom, lešnicima i kokosom.

Nešto neobično i drugačije čime ćete iznenaditi i goste i svoje ukućane.

Čokolada u činiji
Čokolada u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Ovo su sastojci koji su vam potrebni za taj recept:

Za testo treba:

200 g seckanih lešnika

10 belanaca

2 kašike brašna

Žumanca u činiji
Žumanca u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

200 g šećera u prahu

4 kašike kakaoa

10 žumanaca

Za čokoladni fil treba:

200 g šećera u prahu

Smesa za koru
Smesa za korufoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

100 ml mleka

300 g omekšalog putera

100 g čokolade

Za fil sa kokosom treba:

150 g putera

200 ml vode

250 g kokosovog brašna

Kora za kolač u plehu
Kora za kolač u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

200 g šećera

Za glazuru je potrebno:

100 g crne čokolade

200 g bele čokolade

100 g putera + 50 g putera

Fil za koru
Fil za korufoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Ovo je priprema:

Čokoladu otopite na pari i ostavite sa strane da se ohladi. Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer u prahu. Umiksajte, pa dodajte žumanca i ponovo umiksajte.

Dodajte postepeno prosejani kakao i prosejano brašno u smesu. Sjedinite sastojke špatulom. Ubacite na kraju seckane lešnike, pa smesu rasporedite u 2 pleha. Pecite kore za kolač na 180°C oko 10 minuta.

Prvi fil preko kore
Prvi fil preko korefoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Potom ostavite kore da se ohlade. U šerpu dodajte puter, vodu, šećer, pa otopite na laganijoj vatri. Dodajte potom kokos.

Dobro promešajte dok se ne formira kompaktna smesa, pa ostavite fil sa kokosom u činiju da se ohladi. Počnite sa pravljenjem čokoladnog fila za kolač tako što ćete umiksati omekšali puter, pa postepeno dodati šećer u prahu i miksati.

U otopljenu čokoladu dodajte mleko, dobro promešajte, pa dodajte u umućena belanca i šećer u prahu i umiksajte.

Filovanje kolača
Filovanje kolačafoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Po jednoj ohlađenoj kori rasporedite polovinu čokoladnog fila i stavite u frižider da se stegne. Potom rasporedite fil sa kokosom, pa nanesite ostatak čokoladnog fila po kolaču.

Poravnajte, pa prekrijte drugom korom. Sklonite pek papir sa ivica. Otopite 100 g putera i belu čokoladu, pa nanesite po vrhu kolača.

Kolač sa čokoladom, lešnicima i kokosom
Kolač sa čokoladom, lešnicima i kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Otopite crnu čokoladu sa puterom, pa je prebacite u špric za kolače.

Išarajte kose linije, pa čačkalicom povucite linije u suprotnom smesu kako biste dobili lepu šaru.

Stavite kolač u frižider na 1 sat da se stegne čokolada. Skinite pek papir u potpunosti, pa secite i služite.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.