SLANI ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM ZA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO: Lagan, kremast i sočan - za svačiji novčanik
Slavski rolat sa sirom i šunkom, Foto: Printscreen/Youtube/ Schmackhaft. TV

sa tim nećete pogrešiti

SLANI ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM ZA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO: Lagan, kremast i sočan - za svačiji novčanik

Slani rolat sa šunkom i sirom je najukusnije slavsko predjelo, a on je lagan, kremast i sočan, za svačiji novčanik

Objavljeno:

Mnogi se polako pripremaju za slavu i praznike koji nam stižu, pa nam nikada nije dosta da saznamo za još neke izvrsne specijalitete.

Ono što krasi svaku slavu jesu predjela koja ne mogu da se zamisle bez slanih torti, rolata, pita...

Ne morate svojim gostima iz godine u godinu da pravite jedno te isto, jer će se oni oduševiti ako probaju nešto što do tada nisu imali prilike nigde.

Tako jedan slani rolat sa šunkom i sirom je najbolji izbor uz dobru rusku salatu, mimozu ili još neku kremastiju.

Brzo se pravi, a sa stola će nestati dok se okrenete.

Lisnato testo
Lisnato testofoto: Printscreen/Youtube/ Schmackhaft. TV

Ovo su potrebni sastojci za recept:

brašno za posipanje

400 g lisnatog testa

100 g sira u listićima

200 g šunke

200 g tikvica

Šunka preko lisnatog testa
Šunka preko lisnatog testafoto: Printscreen/Youtube/ Schmackhaft. TV

1 jaje

Za sos je potrebno:

5 g belog luka u prahu

70 g majoneza

5 g crnog luka u prahu

Tikvice i šunka preko lisnatog testa
Tikvice i šunka preko lisnatog testafoto: Printscreen/Youtube/ Schmackhaft. TV

10 ml sojinog sosa

7 g soli

20 g senfa

10 g smeđeg šećera

20 g sosa od rena

10 ml sirćeta

Sir, tikvice i šunka preko lisnatog testa
Sir, tikvice i šunka preko lisnatog testafoto: Printscreen/Youtube/ Schmackhaft. TV

Ovo je priprema:

Lisnato testo za slanirolat pospite brašnom tako da pokriva celu površinu testa, pa prekrijte papirom za pečenje. Okrenite lisnato testo, tako da vam pek papir za pečenje bude odozdo.

Sklonite prozirnu foliju, pa i drugu stranu pospite brašnom. Razvucite i malo istanjite testo oklagijom i presecite ivice.

Premazivanje slavskog rolata
Premazivanje slavskog rolatafoto: Printscreen/Youtube/ Schmackhaft. TV

Poređajte šunku, a tikvice isecite na tanke kolutove ili uz pomoć rende ako je imate, pa i tikvice rasporedite preko šunke. Rasporedite i sir u listićima iznad tikvica, pa polako urolajte.

Ivicu slanog rolata istanjite rukama, pa je presecite nožem. Potom zasecite ukoso slani rolat celom dužinom.

Sos za slavski rolat
Sos za slavski rolatfoto: Printscreen/Youtube/ Schmackhaft. TV

Premažite umućenim jajetom, pa pecite slani rolat na 180°C oko 20 minuta.

Počnite sa pravljenjem sosa tako što ćete u činiju ubaciti majonez, sojin sos, senf, sos od rena, sirće, smeđi šećer, so, pa crni i beli luk u prahu.

Parče slavskog rolata
Parče slavskog rolatafoto: Printscreen/Youtube/ Schmackhaft. TV

Sve sastojke pomešajte, pa slani rolat služite uz sos.

Bonus video:

02:38

MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.