preukusno
RECEPT ZA DOMAĆU NUTELU ZALUDEO JE SVE SRPSKE DOMAĆICE: Bolja od bilo koje KUPOVNE, topi se u PALAČINKAMA
Ovo je najtraženiji recept za domaću nutelu
Za sve ljubitelje čokolade pripremili smo dva recepta za pravljenje domaće nutele. Sve što vam je potrebno su nekoliko namirnica, blender i 5 minuta vremena. Odlična je alternativa ako ste alergični na orašaste plodove. Možete koristiti domaće mleko jer je kremastije, ali sasvim je u redu i kupovno. Ova domaća nutela, može se poslužiti kao hladna i kao topla poslastica.
Sastojci za nutelu od leblebija:
- 1 konzerva ( 1/2 šolje) leblebija, oceđena
- 1/2 šolje biljnog mleka
- 1 šolja posni čokoladni komadići
- 5 urmi
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 kašičica kokosovog ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice morske soli
Priprema:
Blendirajte sve dok nutela ne postane kremasta. Probajte da li je dovoljno slatko. Dodajte još mleka ako je nutela previše gusta. Smesu sipajte u teglu i ostavite u frižideru da se stegne.
Sastojci za vegansku nutelu:
- 2 šolje lešnika (pečenih i neslanih)
- 1/2 šolje sirovog kakao praha (ili kakao)
- 1/3 šolje javorovog sirupa
- 5 urmi
- 3/4 šolje vode
- 1/4 kašičice morske soli
- 1 kašičica kokosovog ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Dodajte lešnike u blender. Blendirajte dok smesa ne postane glatka poput putera od kikirikija. Zatim dodajte preostale sastojke i blendirajte dok nutela ne postane kremasta. Možete po potrebi još da je zasladite ili da dodate vodu. Čuvajte u tegli u frižideru dve do tri nedelje.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/Sensa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!