OČISTITE NASLAGE SA PEGLE ZA SAMO 30 SEKUNDI: Potrebna vam je samo 1 koju već imate u kući - biće kao tek kupljena
Pegla, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

ovo nam je trebalo

OČISTITE NASLAGE SA PEGLE ZA SAMO 30 SEKUNDI: Potrebna vam je samo 1 koju već imate u kući - biće kao tek kupljena

Kada peglate tkanine koje su nešto osetljivije na previsokim temperaturama, desi se da se one zalepe za dno pegle

Objavljeno:

Takve naslage se onda lako "prelepe" na sledeći komad koji je na redu za "ispravljanje", ostavljaju tragove koje ponekad ne mogi ni u mašini da se skinu.

Kako da vam pegla bude nesprekidno čista? Postoji trik od 30-ak sekundi koji će rešiti problem nalepljenih slojeva na dnu.

Tableta poput magičnog štapića

Jedna krajnje neobična, ali efikasna metoda za čišćenje tragova izgorele odeće na pegli jeste da naslage sastružete tabletom za mašinu za pranje sudova. Tablete za mašinu za pranje sudova su dizajnirane tako da uklanjaju fleke i masnoću od hrane, pa i nije iznenađenje što ih mnogi ljudi koriste i za čišćenje drugih stvari osim sudova.

Tableta
foto: Profimedia

A evo kako da očistite peglu tabletom za mašinu za pranje sudova...

Zagrejte aparat na jaku temperaturu, pa isključite iz struje. Potrebno je da pegla bude topla, ali ne i da je uključena u struju. Ukoliko je fleka malo starija, moraćete malo više da je zagrejete, samo vodite računa da se ne opečete. Zatim uzmite tabletu i utrljajte u fleke, videćete kako se istog momenta skidaju. Sledeći korak jeste da uzmete vlažnu krpu i obrišete očišćen deo. Ceo posao završićete za manje od 30 sekundi!

Savremene pegle imaju i rupice za ispuštanje vode i pare, a ako su se u njima nakupile iste ove naslage, problem ćete rešiti štapićima za uši i sirćetom. Jednostavno umočite štapić u malo sirćeta i prelazite preko naslaga u rupicama dok se ne očiste. Jednostavno, zar ne?

BONUS VIDEO

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/Modno)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.